Rusia anunță că o dronă ucraineană cu 18 kg de explozibil s-a prăbușit la 50 km de Moscova. Parada de 9 mai din Bogorodsk a fost anulată

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sokil 300, dronă ucraineană. Photo credit: Mil.in.ua
Sokil 300, dronă ucraineană. Photo credit: Mil.in.ua

Autorităţile ruse au afirmat luni că o dronă 'ucraineană' s-a prăbuşit la aproximativ 50 km de Moscova, fără a provoca victime sau pagube, acest incident intervenind pe fondul temerilor de atacuri în Rusia, cu câteva zile înainte de marile sărbători naţionale, relatează Agerpres, care citează France Presse. Ca urmare a incidentului, autoritățile ruse au anulat parada dedicată zilei de 9 mai în distructul Bogorodsk.

Este al doilea incident de acest gen semnalat în regiunea Moscovei de la declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022. Mai multe atacuri cu drone au lovit alte regiuni ruse, uneori departe de graniţa cu Ucraina.

'O dronă de fabricaţie ucraineană s-a prăbuşit pe teritoriul districtului municipal Bogorodsk', la aproximativ 50 km est de Moscova, unde a fost descoperită de o femeie din zonă într-o pădure, a indicat pe Telegram responsabilul districtului, Igor Suhin.

O sursă anonimă din cadrul serviciilor de urgenţă a declarat pentru agenţia de stat RIA Novosti că aparatul - potrivit informaţiilor preliminare - nu transporta 'niciun fel de muniţie'. O altă sursă locală, citată de agenţia de presă rusă Interfax, susţine însă că drona ar fi putut conţine aproximativ 18 kilograme de explozibil.

 

După ce drona ucraineană s-a prăbușit la 50 kilometri de Moscova, rușii au anulat parada de 9 mai din distructul Bogorodsk 



În urma acestui incident, Suhin a anunţat anularea din raţiuni de 'securitate' a unei parade şi a unui concert care fuseseră planificate în districtul Bogorodsk pe 9 mai, cu ocazia marcării victoriei asupra Germaniei naziste în 1945.

'Este o decizie dificilă pentru noi, dar trebuia să o luăm. Securitatea este cel mai important lucru astăzi. Iar victoria este mereu în inimile noastre', a explicat Igor Suhin.

Numeroase alte regiuni ruse, inclusiv regiunile Kursk şi Belgorod, situate în apropiere de frontiera cu Ucraina, precum şi Crimeea anexată, au decis deja să anuleze defilările de 9 mai din motive similare.

Desfăşurarea principalei parade militare a ţării în Piaţa Roşie din Moscova este menţinută în continuare, a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 'Pregătirile pentru paradă sunt în curs de desfăşurare, ea va avea loc. Va fi un eveniment important, tradiţional', a declarat el luni jurnaliştilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel