Rusia anunță că a mai produs o dronă grea de atac de tip Okhotnik, pe care o pregătește de testare

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
S-70 Okhotnik, sursă foto: Captură TV Zvezda, canalul Ministerului Apărării din Federația Rusă
S-70 Okhotnik, sursă foto: Captură TV Zvezda, canalul Ministerului Apărării din Federația Rusă

Adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a anunțat, pe 14.12.2021, că, la Întreprinderea de aviație Chkalov din Novosibirsk, a fost lansat primul model de zbor al dronei de atac S-70 Okhotnik. Acesta este pregătit pentru testele de la sol, după care urmează să efectueze primul zbor.

“Lansarea noului model al dronei înseamnă finalizarea produsului în ansamblu, dotarea acestuia cu toate echipamentele necesare de la bord, în conformitate cu cerințele formulate, și trecerea la efectuarea testelor complexe de la sol, în vederea pregătirii primului zbor”, a menționat Krivoruchko, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit precizărilor sale, este primul exemplar al dronei Okhornik dotat cu o duză reactivă plată. De asemenea, noul complex de aviație are o expunere redusă pentru radare.

În cadrul unei vizite de lucru la Novosibirsk, Krivoruchko a analizat împreună cu conducerea întreprinderii de aviație stadiul îndeplinirii comenzilor de stat pentru apărare. Acesta a inspectat primul exemplar de zbor al dronei Okhotnik și a verificat producerea celui de-al doilea exemplar.

 

Rusia dispune de un prototip al dronei grele de atac S-70 Okhotnik

 

Comentariul autorului: Rusia dispune de un prototip al dronei grele de atac S-70 Okhotnik, care a efectuat primul zbor pe 03 august 2019. Acesta se află la centrul de teste de zbor din Akhtubinsk (Regiunea Astrakhan), unde a început deja să întrebuințeze armamentele din dotare.

La începutul lunii februarie, reprezentanții ruși au anunțat că Întreprinderea de aviație din Novosibirsk a început construirea a încă trei prototipuri ale dronei Okhotnik, respectiv al doilea, al treilea și al patrulea. Acestea urmează să se alăture testelor de zbor în perioada 2022-2023.

Potrivit planurilor curente, introducerea în dotare a dronei este planificată pentru anul 2024.

Din declarațiile făcute de oficialii militari a rezultat faptul că la cel de-al doilea prototip, a cărui producție a fost finalizată acum, au fost făcute o serie de modificări, în baza experiențelor obținute la testarea primului prototip. Îmbunătățirile se referă la echipamentele radioelectronice de la bord, precum și la elementele structurale ale cadrului aerian.

Prototipurile cu numărul trei și patru ar urma să corespundă cu versiunea dronei care va fi lansată în producția de serie.

Dronele Okhotnik vor fi dotate cu motoare AL-41F, fără camere de forțaj. Motoarele vor fi încadrate în dimensiunile fuselajului și, în consecință, dronele vor primi o duză plată standard, pentru a reduce și mai mult amprenta termică și radar a acestora.

După câte se pare, drona grea de atac “se naște” la fel de greu ca și avionul de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57. Rusia mai are mult de lucru în ceea ce privește finalizarea aparatului de zbor fără pilot și integrarea acestuia în structura Forțelor Aerocosmice, unde se presupune că va interacționa atât cu avioanele de vânătoare, cât și alte tipuri de drone.

De altfel, trebuie precizat faptul că, în ceea ce privește dronele, Rusia nu se află între liderii internaționali în acest domeniu, unde SUA și Israelul dețin de mulți ani supremația, pentru care, în ultima vreme, se luptă și Turcia.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel