Rusia anunță că a instalat și la Herson un sistem de rachete S-300 care ar fi lovit deja un Bayraktar TB2 în sudul Ucrainei

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 03.06.2022, citând o sursă din cadrul forțelor de securitate din regiune, că un sistem de rachete antiaeriene de tip S-300 aparținând armatei ruse a fost desfășurat la Herson.

“Sistemul S-300 a funcționat la Herson”, a declarat sursa.

Potrivit unui corespondent al agenției Tass, sistemul de apărare antiaeriană S-300 a fost folosit deja de două ori de la Herson. După cum a informat acesta, miercuri, pe 01 iunie, s-a auzit o dublă explozie. Ulterior, șeful Administrației militaro-civile din Regiunea Herson, Kirill Stremousov, a spus că sistemul a fost întrebuințat împotriva unei drone Bayraktar, care a fost doborâtă în Regiunea Nikolaev.

 

Despre S-300

 

S-300 este primul sistem de apărare antiaeriană multicanal. Acesta este format dintr-un punct de comandă cu o stație de detectare radar, la care pot fi conectate până la șase complexe de apărare antiaeriană. În total, există 16 variante ale sistemului S-300, inclusiv versiunea navală S-300F, care folosesc diverse rachete dirijate antiaeriene. Dezvoltarea ulterioară a S-300 a dus la crearea sistemului de rachete antiaeriene S-400, adoptat de Forțele Armate ale Federației Ruse în 2007.

Sistemele S-300 se află încă în serviciul de luptă în peste 20 de state din întreaga lume, inclusiv într-o serie de țări europene, între care: Slovacia, Ucraina, Cipru, Grecia, Kazahstan, Bulgaria, Belarus, Armenia, Abhazia și Azerbaidjan. Potrivit datelor provenite din sursele deschise și Croația dispune de un anumit număr de complexe S-300P. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc versiunile S-300PS și S-300PT.

 

Contraofensiva Ucrainei a determinat ocupantul rus să disloce S-300 la Herson

 

Comentariul autorului: Probabil, instalarea unui sistem de rachete antiaeriene S-300 la Herson s-a datorat contraofensivei declanșate recent de armata ucraineană asupra regiunii.

După cum se știe, Regiunea Herson este prima regiune preluată integral de Forțele Armate ale Federației Ruse.

Partea rusă a înființat deja în regiune o administrație mixtă militaro-civilă, fidelă autorităților de la Moscova.

Se pare că Regiunea Herson va fi și prima regiune ucraineană care va fi integrată în Federația Rusă. Deja în zonă au fost luate mai multe măsuri în această direcție, trecându-se inclusiv la ora Moscovei și la plata în ruble.

CITEȘTE ȘI: Rusia fortifică Insula Șerpilor pentru a controla nord-vestul Mării Negre. Sisteme de rachete S-300, la 45 de km de România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel