Rusia, acuzată că oferă asistență militară forţelor kurde YPG

S.I. Catalin / 08 noi 2019 / 19:28

Rusia oferă asistență militară forţelor kurde din Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), care sunt aripa militară a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK ), interzis în Turcia, furnizându-le arme și muniție, precizează BulgarianMilitary, citând publicaţia rusă Topwar.

Informaţia conform căreia Rusia acordă asistenţă militară miliţiilor kurde YPG, a fost publicată pentru prima dată în cotidianul turc, fundamentalist islamic, Yeni Akit.

Conform publicației, citând surse locale, Rusia a trimis un convoi de patruzeci de camioane grele kurzilor din nordul Siriei, care au livrat cantități mari de arme și muniție pe teritoriul fostei baze americane Ain Issa. Conform rapoartelor, anterior teritoriul acestei baze era folosit și pentru furnizarea de arme către kurzi, dar americanii erau angajați în acest demers.

Ziarul subliniază că, în prezent, bază militară Ain Issa este folosită în comun de forțele ruse și kurzii din Siria, grupați în YPG (Unitățile de Apărare a Poporului), care, după ce au fost abandonate de către militarii americani, au început să coopereze cu regimul Bashar al-Assad. Conform publicației, Rusia va înlocui SUA în schema de aprovizionare cu arme a kurzilor și va oferi asistență militară „teroriștilor".

Autorităţile turce consideră YPG o "emanaţie" a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie clasată "teroristă" de Turcia şi aliaţii săi occidentali şi care conduce o insurecţie armată împotriva puterii centrale turce din 1984.

Anterior, un videoclip a apărut pe internet prezintă sosirea unui convoi militar al armatei ruse pe teritoriul bazei militare Ain Issa, situată între granița turcă și orașul Raqqa din provincia cu același nume. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy