Rusia acuză SUA de 'insinuări paranoice ale luptei politice interne americane'

Tudor Curtifan |
Data publicării:
purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova
purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova

Rusia a răspuns unui raport al Senatului american cu privire la ingerința Moscovei în alegerile prezidențiale din 2016.

Mai exact, Comisia pentru Serviciile de Informații din cadrul Senatului american a confirmat concluzia agențiilor de informații americane potrivit căreia Rusia s-a amestecat în alegerile rezidențiale din 2016 pentru a sprijini campania republicanului Donald Trump în defavoarea democratei Hillary Clinton.

Concluzia s-a bazat pe procese de culegere de informații și analiză solidă, potrivit Comisiei mai sus menționate. Pe de altă parte, Donald Trump a negat vehement ingerința Rusiei, considerând acuzele ca fiind „the greatest witch hunt in american history” (n.r. - cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria Americii).

În urma concluziei Senatului american, Moscova a reacționat prin vocea Mariei Zakharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Aceasta a transmis că Moscova nu poate verifica pe ce dovezi se bazează raportul american deoarece 90% din el este secretizat. 

 

Zakharova: Insinuări paranoice ale luptei politice interne americane

 

Zakharova consideră că ingerința Rusiei în alegerile americane nu e decât o „insinuare paranoică” iar raportul are ca obiectiv „răfuieli politice interne”, între democrații și republicanii din State.

„Este imposibil să înțelegem ce metodologie au folosit, deoarece 90% din raport a fost clasificat. Nu există însă, cu siguranță, nicio dovadă. Sunt clișee care sună frumos și care sunt implementate în mințile americanilor”, a precizat purtătorul rus de cuvânt, care a amintit că SUA se află în campanie electorală.

Amintim că în luna noiembrie a acestui an, în America sunt programate alegerile prezidențiale dintre președintele republican Donald Trump și, cel mai probabil, Joe Biden, singurul democrat rămas în cursa alegerilor primare democrate. Biden mai are nevoie doar de confirmarea Convenției democrate, ceea ce e o formalitate.

„Este pe cât de trist, pe atât de amuzant să citim același lucru (n.r. - acuzele privind ingerința Rusiei) deja în al patrulea an consecutiv. E evident că sunt insinuări paranoice care nu se bazează pe nicio dovadă și sunt un produs al luptei politice interne americane”, a conchis Maria Zakharova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel