Rusia acuză SUA de ingerință la alegerile parlamentare. Zaharova: Aplicația lui Navalnîi, conectată într-un fel sau altul cu Pentagonul

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin și Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Sursă foto: Kremlin

Rusia a acuzat din nou SUA de amestec în alegerile sale parlamentare, ce vor avea loc peste o săptămână, informează Agerpres, care citează DPA.

Aplicaţia "Smart Vote" a lui Aleksei Navalnîi, criticul aflat în detenţie al Kremlinului, era "conectată într-un fel sau altul cu Pentagonul", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe rus, Maria Zaharova, la postul de stat Radio Rossii.

Susţinătorii lui Navalnîi folosesc această aplicaţie pentru a-i îndemna pe ruşi să voteze împotriva partidului pro-Kremlin, Rusia Unită, în alegerile ce vor avea loc de pe 17 până pe 19 septembrie.

Pagina de pornire asociată a fost blocată în Rusia timp de mai multe zile. De asemenea, autorităţile ruse le-au interzis motoarelor de căutare Google şi Yandex să afişeze termenul "Smart Vote" în rezultatele de căutare.

Aleksei Navalnîi, condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un caz pe care el l-a denunţat ca politic, a făcut apel la susţinătorii săi să folosească aplicaţia pentru a găsi şi vota pentru candidaţii care au cele mai mari şanse de a-i învinge pe cei ai Kremlinului.

Această aşa-numită 'strategie a votului inteligent' a obţinut câteva succese la alegerile locale începând cu 2019, în special la Moscova.

Maria Zaharova a invocat de asemenea discuţia care a avut loc vineri între ministrul-adjunct al afacerilor externe al Rusiei, Serghei Riabkov, şi ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan.

Potrivit unui comunicat al părţii ruse, lui Sullivan i s-a spus că Moscova are "dovezi irefutabile" privind încălcarea legii de către giganţii americani ai internetului, în contextul alegerilor pentru Duma de Stat.

Deocamdată, partea americană nu a reacţionat la noile acuzaţii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel