Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia

Darius Muresan |
Data publicării:

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, a avut o reacție virulentă la adresa Belarusului, ca urmare a reținerii celor 33 de mercenari din Wagner Group.

Declarațiile Mariei Zakharova au loc în contextul în care în urmă cu doar două zile aceasta a cerut eliberarea imediată și întoarcerea la Moscova a mercenarilor ruși arestați în Belarus.

Președintele statului Belarus, Aleksandr Lukașenko îi acuză pe mercenarii ruși din Wagner Group, cunoscuți după ocuparea ilegală a Crimeei și ca „omuleții verzi”, că plănuiau să organizeze „un masacru” la Minsk înaintea alegerilor prezidențiale.

Alegerile prezidențiale din Belarus vor avea loc mâine, 9 august.

De partea cealaltă Moscova neagă vehement că cei reținuți ar fi din Wagner Group și a anunțat sec că e vorba despre cetățeni angajați ai unei firme de securitate privată care se deplasau spre America de Sud. 

Maria Zakharova acuză Belarusul de „provocări demne de un stat din lumea a treia”. Reacția diplomatului rus e printre cele mai vehemente reacții la adresa Minskului de la izbucnirea scandalului.

„Povestea celor 33 de cetățeni ruși arestați în Belarus a agitat spațiul internațional încă de săptămâna trecută. Ea a fost prezentată ca fiind o operațiune a Rusiei pentru a destabiliza o țară vecină”, a precizat Zakharova, citată de Tass. Reprezentanta Kremlinului a adăugat că ceea ce a făcut Belarusul e o provocare asemănătoare statelor din lumea a treia. Aceasta a reiterat faptul că nu există dovezi împotriva cetățenilor ruși arestați.

Maria Zakharova a menționat că e inacceptabil ca arestarea cetățenilor ruși să fie folosită în scopuri electorale în Belarus.

CITEȘTE ȘI: Lukașenko arestează tot. Mai mulți cetățeni americani au fost reținuți în Belarus înainte de alegeri

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel