Rusia acuză că mercenari români luptă în Ucraina. Bogdan Rodeanu: Ce nu a reușit Stalin, nu va reuși nici Putin!

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Războiul ucraineano-rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Războiul ucraineano-rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Bogdan Rodeanu, într-o reacție după acuzele Moscovei potrivit cărora mercenari români luptă în Ucraina, a denunțat amenințările și violențele Federației Ruse, stat agresor în Ucraina, arătându-și convingerea că „ceea ce nu a reușit Stalin nu va reuși nici Putin”.

Bogdan Rodeanu a făcut referire la sutele de mii de ucraineni care au cetățenie română și care apără țara în fața invaziei ruse, invazie neprovocată în urma căreia Federația Rusă a declanșat cea mai mare criză de securitate de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial încoace.

În fața atrocităților Armatei ruse în Ucraina, atrocități care au șocat o planetă întreagă, vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul Bogdan Rodeanu a reiterat sprijinul României pentru Ucraina.

„Rusia acuză România și Polonia că au trimis cei mai mulți mercenari în Ucraina, alături de SUA și Canada.

Cine sunt ”mercenarii” români? Sunt parte din sutele de mii de ucraineni care au și cetățenie română.

”Mercenarii” români sunt parte dintre aceia care își riscă viețile pentru a lupta, pentru a apăra și pentru a reda libertatea. Aceștia nu sunt alții decât nepoții și strănepoții celor pe care Stalin nu a reușit să-i omoare în Basarabia și Bucovina și nici să-i strămute, definitiv, în Siberia.

Sunt militarii ucraineni care apără un popor și care vor continua lupta, sub steagul țării lor. Sunt cei care nu au uitat ce înseamnă Cizma Armatei Roșii peste familiile și viețile bunicilor lor. Ceea ce a încercat Stalin nu va reuși Putin. Ceea ce vrea Rusia nu este decât o speranță marcată de amenințări și violențe.

Ucraina nu este singură, Ucraina nu va ceda,

Ucraina este apărată și își va continua lupta pentru libertate, pentru democrație și pentru viață, în numele lumii civilizate.

Suntem împreună!

Trăiască România! Slavă Ucrainei!”, a transmis Bogdan Rodeanu, pe pagina personală de Facebook.

 

Armata invadatoare rusă care a masacrat civili la Bucea și Kramatorsk acuză România că a trimis mercenari în Ucraina

 

Amintim că Ministerul Apărării din Federația Rusă a acuzat că România se află printre țările care au trimis cei mai mulți mercenari să lupte în Ucraina. 

Potrivit narativului rus pentru Ucraina ar lupta aproximativ 6.800 de mercenari din 63 de țări. E mai mult decât evident că Rusia nu a prezentat nicio dovadă asupra acestor acuze.

Pe de altă parte în cursul zilei de ieri și azi, într-o intervenție la posturile de televiziune Digi24 și Antena 3, ministrul Apărării Vasile Dîncu a respins în mod ferm acuzele Moscovei denunțând un fake news al Federației Ruse și amintind că în contextul războiului informațional, ne confruntăm aproape zilnic cu un nou fake news lansat de Rusia.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel