Rusia achiziționează pentru 1,53 miliarde de dolari sistemele antirachetă Tor-M2 și Tor-M2DT

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Rusia a semnat, pe 19 septembrie, un contract pe termen lung cu Izhevsk Electromechanical Plant Kupol, o filială a concernului Almaz-Antey, pentru achiziția  sistemelor rachete sol-aer (SAM) Tor-M2 (9K332) și Tor-M2DT (9K331MDT), transmite Jane. 

Documentul a fost semnat în prezența președintelui rus Vladimir Putin, care a declarat că valoarea contractului este de aproximativ 100 miliarde de ruble (1,53 miliarde dolari) și că sistemele comandate vor fi livrate în perioada 2019-2027.

Sistemul SAM Tor-M2 poate fi folosit pe orice vreme și anotimp, este armat cu 16 rachete 9M338K cu combustibil solid și o precizie de angajare sporită. Racheta este mult mai mică și mai ușoară în comparație cu racheta 9M331 anterioară. Drept urmare, sistemul poate angaja ținte aeriene care zboară pe o rază maximă de 16 km, la o viteză de până la 1.000 m/s și la o altitudine de maximum 10.000 m.

Vezi și: Cehia va cumpăra sistemul de apărare aeriană SHORAD

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel