Rusia a trimis în Nagorno-Karabah alte 18 avioane de transport trupe

Eduard Pascu |
Data publicării:

Alte 18 avioane de transport militar Il-76 ale Forței Aerospatiale Ruse, cu forțele de menținere a păcii la bord, au aterizat la aerodromurile din Erevan, a transmis Ministerul Apărării din Rusia.

„Alte 18 avioane Il-76 și două aeronave An-124 Ruslan ale aviației de transport militar din cadrul Forței Aerospatiale Ruse încărcate cu echipamente și militari al brigăzii a 15-a de menținere a păcii au fost trimise în Armenia pentru a participa la o operațiune de menținere a păcii în zona de conflict Nagorno-Karabakh. Aeronavele au a aterizat pe aerodromurile din Erevan. Militarii ruși au descărcat bunuri materiale, arme și echipament militar", transmite TASS care citează un comunicat al Ministerului Apărării din Rusia.

Aceeași sursă precizează că în ultimele 24 de ore, aeronavele Forței Aerospatiale Ruse au transportat în Armenia 58 de unități de echipament: transportoare blindate de personal, camioane de marfă off-road, camioane-cisternă, excavatoare și alte echipamente tehnice.

La 9 noiembrie, președintele rus Vladimir Putin, președintele azer Ilham Aliyev și prim-ministrul armean Nikol Pashinyan au semnat un acord privind încetarea focului complet în Nagorno-Karabakh începând cu 10 noiembrie. Liderul rus a declarat că părțile azere și armene vor menține pozițiile și forțele de menținere a păcii ruse vor fi dislocate în regiune. În plus, Baku și Erevan trebuie să facă schimb de prizonieri și vor fi repatriate cadavrele militarilor uciși.

Este planificat ca în total să fie desfășurați 1.960 militari ruși cu echipament militar. Centrul de comandă pentru menținerea păcii a fost înființat la Stepanakert, capitala regiunii Nagorno-Karabah.

Citește și: Frontul din Karabah | Forţe ruse de menţinere a păcii, cât pentru o invazie militară

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel