Rusia a trimis avioane A-50 și Su-27 pe coasta de nord-est a Mării Negre

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Rusia, Su-27
Rusia, Su-27

Rusia a trimis pe coasta de nord-est a Mării Negre avioane de tipul A-50 de avertizare timpurie, control, comandă şi supraveghere a spaţiului aerian pentru a monitoriza situaţia aeriană în contextul exerciţiilor de amploare ale Alianţei Nord-Atlantice în regiune, a declarat luni şeful serviciului de presă al Districtului militar Sud, Vadim Astafiev, citat de RIA Novosti. 

Avioane A-50 (Mainstay, în codificarea NATO) au fost dislocate pe unul din aeroporturile militare operative din regiunea Krasnodar. După realimentare, aparatele A-50 au început să îndeplinească sarcini de monitorizare a situaţiei în zona de frontieră a Federaţiei Ruse pe coasta Mării Negre în Crimeea şi Kuban”, a indicat purtătorul de cuvânt citat, fără să precizeze numărul exact de avioane A-50 mobilizate pentru această misiune. 

 

Avioanele A-50 sunt însoțite Su-27


În spaţiul aerian deasupra apelor neutre ale Mării Negre, avioanele A-50 - supranumite 'radare zburătoare' - sunt însoţite de bombardiere Su-27SM3, a afirmat Vadim Astafiev. 

Potrivit acestuia, avioanele A-50 vor monitoriza situaţia din zona Mării Negre pe fondul unor exerciţii de amploare ale NATO, care au loc pe teritoriul mai multor state riverane Mării Negre, cu scopul de a fi preîntâmpinate posibile incidente în care ar putea fi implicate nave şi avioane civile, ce ar putea ajunge accidental în zona exerciţiilor desfăşurate de Alianţa Nord-Atlantică. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel