Rusia a trimis avioane A-50 și Su-27 pe coasta de nord-est a Mării Negre

Tudor Curtifan / 10 iun 2019 / 16:06
Rusia, Su-27
Rusia, Su-27

Rusia a trimis pe coasta de nord-est a Mării Negre avioane de tipul A-50 de avertizare timpurie, control, comandă şi supraveghere a spaţiului aerian pentru a monitoriza situaţia aeriană în contextul exerciţiilor de amploare ale Alianţei Nord-Atlantice în regiune, a declarat luni şeful serviciului de presă al Districtului militar Sud, Vadim Astafiev, citat de RIA Novosti. 

Avioane A-50 (Mainstay, în codificarea NATO) au fost dislocate pe unul din aeroporturile militare operative din regiunea Krasnodar. După realimentare, aparatele A-50 au început să îndeplinească sarcini de monitorizare a situaţiei în zona de frontieră a Federaţiei Ruse pe coasta Mării Negre în Crimeea şi Kuban”, a indicat purtătorul de cuvânt citat, fără să precizeze numărul exact de avioane A-50 mobilizate pentru această misiune. 

 

Avioanele A-50 sunt însoțite Su-27


În spaţiul aerian deasupra apelor neutre ale Mării Negre, avioanele A-50 - supranumite 'radare zburătoare' - sunt însoţite de bombardiere Su-27SM3, a afirmat Vadim Astafiev. 

Potrivit acestuia, avioanele A-50 vor monitoriza situaţia din zona Mării Negre pe fondul unor exerciţii de amploare ale NATO, care au loc pe teritoriul mai multor state riverane Mării Negre, cu scopul de a fi preîntâmpinate posibile incidente în care ar putea fi implicate nave şi avioane civile, ce ar putea ajunge accidental în zona exerciţiilor desfăşurate de Alianţa Nord-Atlantică. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy