Rusia a sechestrat cinci ambarcațiuni japoneze de pescuit. Tokio reacționează

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul de Externe al Japoniei a formulat miercuri o plângere pe lângă autorităţile ruse după ce acestea au sechestrat cinci ambarcaţiuni japoneze de pescuit în largul insulei nordice Hokkaido, informează DPA, citată de Agerpres.

Paza de frontieră rusă a dus bărcile japoneze spre Insula Kunashiri, una dintre insulele disputate deţinute de Rusia, marţi în urma sechestrării, a relatat Kyodo News, citând surse guvernamentale nipone nenominalizate.

Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez Yoshihide Suga a declarat că această acţiune este "inacceptabilă", în timp ce Japonia revendică Insulele Kurile administrate de Rusia în largul Hokkaido, inclusiv Kunashiri, numindu-le Teritoriile de Nord.

Autorităţile ruse suspectează că există diferenţe între cantitatea de peşte prins de aceste ambarcaţiuni şi cifrele zilnice înregistrate în registrul lor şi urmează să continue investigaţia pe insulă, potrivit Kyodo.

Incidentul are loc cu două zile înainte de o întâlnire programată a ministrului japonez de externe Toshimitsu Motegi cu omologul său rus Serghei Lavrov la Moscova.

De decenii, Japonia şi Rusia sunt blocate într-o dispută teritorială asupra celor patru insule contestate, pe care Uniunea Sovietică le-a ocupat la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Disputa a împiedicat cele două ţări să semneze un tratat de pace postbelic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel