Rusia a recomandat invalidarea rezultatelor alegerilor locale dintr-o regiune din estul ţării

S.I. Catalin / 19 sep 2018 / 14:47
preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova
preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova

Rezultatul alegerilor locale dintr-o regiune din Extremul Orient al Federaţiei Ruse trebuie să fie anulat, a anunţat miercuri autoritatea electorală federală rusă, cerând ca noi alegeri să aibă loc acolo în următoarele trei luni.

Aparentul câştigător al alegerilor, candidatul din partea Partidului Comunist, Andrei Işcenko, a acuzat o falsificare a voturilor, după ce micul avans pe care îl avea în faţa candidatului partidului Rusia Unită, aflat la putere, a fost inversat în timpul numărării de noapte a voturilor, informează agenţii de presă ruse şi dpa.

Partidul Comunist este al doilea partid ca forţă din Federaţia Rusă, după partidul Rusia Unită pro-Kremlin, susţinut de preşedintele Vladimir Putin.

"Recomandăm ca membrii Comisiei Electorale din regiunea Primorie să consideră nule şi nevalide alegerile locale", a anunţat autoritatea federală într-un comunicat transmis de agenţia de presă rusă Interfax.

"Astăzi este imposibil să se determine cu certitudine în favoarea cui ar fi putut fi acele voturi", se spune în comunicat, care o citează pe preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova.

Işcenko înregistra un mic avans faţă de contracandidatul său, Andrei Tarasenko, în seara zilei de duminică, după numărarea a 95% din voturi. Însă după aceasta Işcenko aparent a pierdut în timpul nopţii. El a acuzat, într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook, că rezultatele voturilor din mai multe zone, inclusiv din capitala regiunii, Vladivostok, au fost falsificate.

Andrei Işcenko a anunţat luni că a intrat în greva foamei, însă a doua zi a postat imagini video care îl arătau cum gătea peşte la foc în aer liber, cu următorul text: "O grevă a foamei este în mod evident imposibilă. Am nevoie de putere"

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy