BAE Systems a cumpărat activele producătorului de echipamente subacvatice Riptide

Eduard Pascu |
Data publicării:

BAE Systems își propune să utilizeze propriile tehnologii de detectare pentru a valorifica recenta achiziție a Soluțiilor Autonome Riptide "pentru a răspunde nevoilor viitoare ale navelor americane și aliate", a declarat Geoff Edelson, director tehnic la BAE Systems FAST Labs, pentru Jane's.

Achiziția, care a fost anunțată la începutul lunii iunie, oferă o gamă largă de oportunități tehnologice în domeniul dispozițivelor de apărare și intenționează să demonstreze în următoarele săptămâni combinația dintre tehnologia UUV a Riptide fără autonomie, autonomie la nivel de misiune, navigație submarină și tehnologii de comunicații.

Edelson a explicat că există o sinergie naturală între platforma gazdă a UIP Riptide și senzorul, prelucrarea, comunicațiile și autonomia BAE Systems și software-ul BAE Systems, atât în ceea ce privește tehnologiile existente, cât și cele în curs de dezvoltare.

"Riptide este o potrivire naturală pentru conectarea capabilităților noastre de încărcare la platforma lor pentru a oferi clienților noștri o durată mai lungă, soluții de misiune mai accesibile", a spus Edelson.

El a menționat că cele două companii vor începe să demonstreze ofertele lor combinate în al treilea trimestru al anului 2019, adăugând că interesul BAE Systems în Riptide a rezultat din mai mulți factori. "Rezistența echipamentelor, eficiența energetică și flexibilitatea adâncimii sunt de un interes deosebit pentru noi din perspectiva misiunii", a spus el. "Ușurința utilizării, arhitectura deschisă pentru putea adăuga capabilități de misiune face ca linia de sonare Riptide să fie deosebit de atractivă din punct de vedere al costurilor și programării."

Riptide a vândut peste 100 de platforme înainte de achiziție, a menționat Edelson, adăugând: "compania a dezvoltat rapid soluții tehnice noi pe o gamă largă de dimensiuni și categorii de echipamente și au avut un număr semnificativ de oportunități de dezvoltare".

Dezvoltarea resurselor BAE Systems va permite, de asemenea, produselor Riptide să avanseze mai mult și mai repede pe piață.

Vezi și: BAE Systems va livra infanteriei marine americane noi modele de vehicule amfibii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel