Armata rusă a pierdut un batalion de tancuri în ofensiva de la Avdiivka: În doar câteva ore au dispărut 34 de tancuri. Rușii folosesc și fosfor în timpul ofensivei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tancuri ale Armatei ruse / ministerul apărării de la Moscova, facebook
Tancuri ale Armatei ruse / ministerul apărării de la Moscova, facebook

Avdiivka este noul punct fierbinte din Ucraina. Luptele se desfășoară în regiune încă de anul trecut, când forțele ruse au încercat timp de luni de zile să preia controlul orașului, dar acum nivelul confruntării a crescut exponențial: sute de blindate și mii de forțe de infanterie au fost implicate în încercarea de străpungere.

Armata rusă a pierdut recent 34 de tancuri în timp ce făcea o nouă încercare de a captura orașul Avdiivka din estul Ucrainei, potrivit unui articol Forbes.

Atacul, care a început marți, a fost cea mai recentă încercare a Moscovei de a disloca garnizoana ucraineană care apăra locația strategică, situată la aproximativ 50 de km sud de Bahmut, zonă din care ucrainenii ar fi adus întăriri, susține partea rusă, citată de news.ru.

Harta sud-estului Ucrainei

Dar acum intensitatea a crescut la un nivel fără precedent. Pe 10 octombrie, rușii și-au intensificat ofensiva în zona: după o zi de la încercarea de penetrare a pozițiilor ucrainene, câmpul de luptă Avdiivka era plin de vehicule rusești distruse.

Potrivit analiștilor independenți care au evaluat amploarea bătăliei, în doar 24 de ore, Moscova a pierdut în zona localității mai multe tipuri de blindate: T-62, T-72, T-80 și T-90. Doar tancul rusesc T-54/55, vechi de 70 de ani, nu a fost văzut pe câmpul de luptă. O sursă ucraineană a susținut că rușii au pierdut 34 de tancuri.

 

Ce s-a întâmplat?

Sistem portabil antitanc Javelin, foto: Ministerul Apărării de la Londra via Mil.in.ua

În timpul atacului pe două direcții al armatei ruse asupra Avdiivka, forța de invazie ar fi desfășurat aproximativ șase regimente și brigăzi motorizate. De asemenea, au fost desfășurate câteva mii de forțe de infanterie și sute de tancuri și vehicule de luptă

Rușii au crezut că acest lucru este mai mult decât suficient pentru a distruge garnizoana ucraineană formată, se pare, din două brigăzi, care protejează orașul. Cu toate acestea, forțele ucrainene au anticipat atacul, construind fortificații și desfășurând drone pentru a identifica forțele inamice.

Potrivit Forbes, mijloacele de monitorizare a Ucrainei au fost cruciale pentru efortul de apărare, deoarece apărătorii au avut non-stop drone pe cer, ceea ce le-a permis să anticipeze mișcările rușilor.

„Apărătorii ucraineni au ținut cu curaj linia”, a spus Statul Major al Forțelor Armate ucrainene. Au respins 10 atacuri inamice în apropiere de Avdiivka și alte 8 atacuri la est de Stepov. În total, Rusia a pierdut 70 de vehicule blindate în luptă, în timp ce Ucraina a pierdut 15 dintre ele.

 

Rușii folosesc și fosfor în timpul ofensivei

 

Luptele de la Avdiivka au rămas intense, făcând-o „una dintre cele mai mari ofensive militare ruse” din ultimele luni.

În ciuda unei încercări eșuate a rușilor în prima zi a bătăliei, se așteaptă să se regrupeze și să continue să încerce să cucerească teritoriul.

Șeful Biroului Președintelui, Andrii Yermak , a spus că rușii folosesc fosfor în timpul ofensivei de pe Avdiivka. 

„Avdiivka. Pământul nostru, oraș ucrainean. Rușii au aruncat o mulțime de forțe în această direcție. Ei folosesc fosfor.. Armata noastră deține acum poziții în lupte dificile. Trebuie să ne amintim cu toții că războiul continuă”, a scris Yermak. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel