Rusia a pierdut 400.000 de oameni, pierderile ucrainene sunt de cinci ori mai mici, a spus Zelenski

Echipament care a aparținut unui militar rus / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Echipament care a aparținut unui militar rus / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Într-un interviu acordat Fox News, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns la o întrebare despre pierderea de vieți omenești din război. Potrivit afirmației sale, de cinci ori mai puțini soldați au murit apărând Ucraina decât a pierdut Rusia, care a lansat invazia în urmă cu doi ani.

Președintele a subliniat că aceste statistici sunt doar aproximative și a remarcat că, potrivit estimărilor Ministerului Apărării al Ucrainei, rușii au pierdut deja peste 400.000 de soldați.

„Știm că zeci de mii de oameni (civili) au fost uciși. Zeci de mii de copii au fost deportați. Dacă ar fi să comparăm numărul de soldați căzuți, aș spune că este unul din cinci. Pentru fiecare soldat ucrainean care a murit în luptă, există cinci soldați ruși. Acestea sunt aproximativ statisticile”, a declarat Zelenski pentru Fox News.

Niciuna dintre părțile în conflict nu publică statistici oficiale ale propriilor pierderi umane. Ultima cifră menționată de comandantul-șef ucrainean în 2022 a fost de 9 mii de soldați ucraineni morți, de atunci comandamentul nu a actualizat cifra.

La rândul lor, autoritățile ruse au publicat ultima dată numărul morților în război în septembrie 2022, în ziua anunțului „mobilizării parțiale”. Șeful Ministerului Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat atunci 5.937 de morți.

Fostul ministru adjunct al Apărării, Hanna Malyar, a spus că unul dintre motivele pentru care pierderile nu sunt discutate este faptul că această cifră ajută adversarul să planifice operațiuni ulterioare. „Așa ne protejăm apărătorii”, spunea ea.

 

Estimările Occidentului: Pierderile Rusiei au ajuns la aproximativ 300.000 de mii de militari

 

Potrivit Pentagonului, armata rusă a pierdut aproximativ 60.000 de militari în Ucraina. Numărul răniților este de trei până la patru ori mai mare. Astfel, numărul total de morți și răniți este de aproximativ 300.000.

Cifrele sunt similare cu cele anunțate la sfârșitul lunii noiembrie 2023 de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a declarat că armata rusă a pierdut peste 300.000 de oameni în Ucraina.

Un înalt oficial rus a mai spus ziarului că peste jumătate dintre soldații răniți grav și-au pierdut cel puțin unul dintre membre.

Ziarul notează că numărul real al victimelor invaziei rămâne un mister, întrucât Kremlinul menține o politică de tăcere, iar rușii nu vorbesc public de teama repercusiunilor.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel