Rusia a lovit Kievul cu o rachetă balistică nord-coreeană: Nu este posibil să se identifice dacă a fost o rachetă KN-23 sau KN-24

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Pentru a doua oară, Rusia a atacat Ucraina cu rachete balistice care provin din Coreea de Nord. În timpul unuia dintre recentele atacuri rusești cu rachete asupra Kievului, cel puțin o rachetă balistică nord-coreeană a fost lansată. Potrivit publicației ucrainene Defense Express, epava sa a fost găsită de locuitorii capitalei, care au fotografiat-o și au trimis-o la redacție.

Momentan, nu este posibil să se identifice dacă a fost o rachetă KN-23 sau KN-24, dar analiștii militari ai Defense Express sunt siguri că bucata găsită aparține unei rachete nord-coreene.

Astfel, pe fragmentul de fuzelaj în cauză este aplicat un marcaj necaracteristic pentru rachetele rusești și, în plus, s-a încercat ștergerea acestuia pentru a se înlătura eventualele dovezi. Pentru o identificare mai precisă este nevoie să se găsească și alte fragmente ale rachetei, dar pentru că aceasta a fost doborâtă epava a fost împrăștiată, cel mai probabil, pe o suprafață destul de mare. 

Plasarea unor numere de serie mari pe rachete este caracteristică doar Coreii de Nord care, astfel, încearcă să creeze iluzia unui număr mare de rachete în arsenalul său. Pe de altă parte, Federația Rusă nu pune numere de serie pe rachete în acest fel, precizează Defense Express.

Ca și în cazul lansării, pe 2 ianuarie, a rachetei nord-coreene asupra Harkovului, identificarea este complicată și de lipsa informațiilor privind rachetele nord-coreene cu rază scurtă de acțiune, deoarece până acum acestea nu au părăsit granițele țării.

Cea mai recentă lovitură cu rachete balistice asupra Kievului a avut loc în dimineața de 23 ianuarie, când cinci rachete considerate de tipul Iskander-M au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană.

Racheta nord-coreeană KN-23 are o asemănare exterioară foarte mare cu Iskander-M. De asemenea,  rază maximă de zbor și traiectoria sunt apropiate de caracteristicile rachetei rusești. KN-24 are același diametru (1,1 m) cu KN-23, dar diferă ca aspect exterior și ca lungime, fiind mai scurtă cu peste 1,5 m.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel