Rusia a livrat Siriei un sistem de rachete S-300

Mihai Ciobanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a livrat Siriei un sistem de rachete sol-aer S-300, transmite Reuters; marţi, într-o şedinţă televizată de Rossia 24, ministrul apărării, Serghei Şoigu, l-a informat pe preşedintele Vladimir Putin că "lucrarea s-a încheiat ieri". 

Moscova şi-a anunţat intenţia de a furniza sisteme S-300 regimului de la Damasc pe 24 septembrie, după ce apărarea antiaeriană siriană a doborât un avion rusesc în timpul ripostei la un atac aerian israelian. 

Israelul şi-a exprimat regretul faţă de moartea echipajului rusesc, format din 15 militari, dar a susţinut că incidentul a fost provocat de incompetenţa sirienilor. Marţi, ministrul israelian al educaţiei, Naftali Bennet, membru al cabinetului de securitate al premierului Benjamin Netanyahu, a insistat că Israelul nu şi-a modificat politica de securitate şi va continua să atace forţele susţinute de Iran: "Nu vom permite Iranului să deschidă un al treilea front împotriva noastră. Vom acţiona după necesităţi", a declarat el. 

După anunţul din septembrie privind intenţiile Rusiei, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a declarat că Statele Unite consideră desfăşurarea rachetelor S-300 în Siria "o greşeală gravă", care va duce la "o escaladare semnificativă" a tensiunilor din regiune. Cu toate acestea, militarii americani vor rămâne în Siria atâta timp cât Iranul va avea trupe în afara graniţelor proprii, a arătat el. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel