Rusia a întreprins noi exerciţii militare în Marea Neagră, cu implicarea a circa 10 avioane şi câteva nave militare

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia a întreprins exerciţii militare în Marea Neagră, cu implicarea a circa 10 avioane şi câteva nave militare, a anunţat Flota Rusă din Marea Neagră, informează miercuri Interfax şi Reuters.

Potrivit Agerpres, exerciţiile survin într-o perioadă de puternice tensiuni cu Ucraina, în timp ce SUA au exprimat îngrijorări cu privire la un posibil atac din partea Rusiei asupra vecinului său sudic, supoziţie pe care Kremlinul a dezminţit-o ca fiind falsă.

Flota Rusă din Marea Neagră se află în Peninsula Crimeea, pe care Federaţia Rusă a anexat-o în 2014 de la Ucraina. Kievul vrea ca Rusia să-i restituie acest teritoriu.

SUA, Ucraina şi NATO au acuzat Rusia de comportament ameninţător la adresa Kievului în ultimele săptămâni, susţinând că aceasta şi-a sporit forţele în apropierea Ucrainei într-un mod neobişnuit.

Kievul şi-a pierdut cea mai mare parte a capacităţilor sale navale în Marea Neagră după anexarea Crimeii de către Rusia, care a rechiziţionat multe dintre navele sale. De atunci, Ucraina a încercat să-şi reconstruiască forţa navală cu ajutorul ţărilor NATO.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat marţi că în Ucraina vin "consilieri militari şi armamente", "nu doar din SUA, ci şi din alte ţări membre ale NATO". "Acest lucru duce la o agravare a tensiunilor", a adăugat el, spunând că se teme de "pregătirea" de către Kiev a unui posibil atac militar pentru preluarea regiunilor controlate de separatişti, acuzaţii dezminţite permanent de Kiev.

Săptămâna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat de asemenea Occidentul că agravează situaţia "livrând arme moderne Kievului şi desfăşurând exerciţii militare provocatoare în Marea Neagră şi în alte regiuni" apropiate de frontiera rusă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel