Rusia a intensificat transferul de arme și echipamente militare spre Siria, pe cale aeriană și maritimă

Ionel Copcea |
Data publicării:

În ultimele zile, pe rețelele de socializare, au apărut o serie de postări ale unor utilizatori turci și ruși, care arată că Federația Rusă și-a intensificat misiunile de transport către Siria. Acestea sunt efectuate cu mijloace militare navale, prin Marea Neagră, precum și cu avioane militare de transport, între aerodromuri din Federația Rusă și aerodromul Hmeimim de pe teritoriul sirian.

Expresul sirian

Surse locale turcești au informat pe Twitter că, pe 04.11.2020, nava mare de desant Novocherkassk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început tranzitarea Strâmtorii Bosfor, îndreptându-se către portul Tartus din Siria.

Nava aparține Brigăzii 197 Nave de Desant - Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea - Sevastopol, fiind implicată în așa-numitul “Expres sirian”, în care navele FRMN transportă arme și echipamente militare pe ruta Novorossiysk - Tartus, pentru forțele ruse dislocate în Siria și pentru trupele guvernamentale siriene.

După aspectul exterior al navei, se poate aprecia că aceasta este încărcată la capacitate maximă.

Podul aerian spre Siria

În ultimele zile, partea rusă a intensificat și zborurile avioanelor militare de transport spre teritoriul sirian. Acestea decolează de pe aerodromuri din sudul Federației Ruse, de regulă de la Mozdok, și aterizează pe aerodromul Hmeimim din Provincia Latakia, unde se află dislocată o bază aeriană a Forțelor Aerocosmice ruse. Traiectele de zbor trec atât prin Marea Neagră și spațiul aerian al Turciei, cât și prin Marea Caspică, Iran și Irak.

Pe 01.11.2020, pe aerodromul din Hmeimim au fost semnalate simultan opt aeronave militare de transport de tip Il-76MD aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Trei dintre aceste avioane au revenit în Federația Rusă pe 02 noiembrie, prin spațiul aerian al Turciei.

De asemenea, tot pe 01 noiembrie, un avion de tip Il-62, cu numărul de înregistrare RA-86572, dotat cu aparatură specială de comunicații și cifrare Surgut, s-a deplasat de la Moscova la Hmeimim, folosind ruta prin Marea Caspică.

Pe 03 noiembrie, un avion An-124, cu numărul de înregistrare RA-82010, s-a deplasat de la Mozdok la Hmeimim, prin Turcia.

Tot pe 03 noiembrie, un avion Il-76MD, a zburat de la Mozdok la Hmeimim, prin spațiul aerian turcesc.

Campaniile siriene

Potrivit observatorilor avizați, Federația Rusă a efectuat în ultima perioadă un transfer masiv de arme și echipamente militare suplimentare, destinate atât militarilor ruși, cât și celor sirieni.

După câte se pare, în ultimul timp, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse și-au reluat efectiv campania aeriană în Siria. Astfel, în mai multe rânduri, au fost semnalate misiuni de bombardament ale avioanelor rusești asupra unor ținte ale luptătorilor din nordul Siriei, în special în Provincia Idlib.

În același timp, există indiicii privind pregătirea unei ofensive a trupelor guvernamentale siriene în Provincia Idlib. Aceasta va viza jihadiștii care refuză să părăsească autostrada A-4 Latakia-Alep și continuă să bombardeze așezările siriene.

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel