Rusia a încercat să vândă Su-35 în Orientul Mijlociu, dar nimeni nu a fost interesat să cumpere aceste avioane

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a promovat în mod intens avionul de luptă Su-35 în Orientul Mijlociu, dar, din 2021, nu a avut niciun contact cu Emiratele Arabe Unite cu privire la furnizarea de astfel de aeronave. Acest lucru este afirmat de agenția rusă de știri TASS, citând o declarație a șefului companiei de stat Rosoboronexport, Alexander Mikheev, în timpul expoziției internaționale Dubai Airshow 2023.

În același timp, propagandiștii ruși îl citează chiar și pe șeful Rosoboronexport în întregime, iar acest lucru este foarte interesant pentru modul în care acestia încercă acum să "spele" reputația armelor lor, care au eșuat pe câmpul de luptă în timpul invaziei la scară largă a Ucrainei.

,,Avioanele de luptă Su-35 s-au dovedit a fi sisteme de aeronave foarte eficiente în lupte reale, în fața unor contramăsuri serioase din partea sistemelor de război electronic și de apărare aeriană. Discutăm cu o serie de parteneri despre cooperarea pe o gamă largă de produse, inclusiv Su-35. Promovăm în mod activ aceste aeronave pe piața globală, în Orientul Mijlociu, adaptându-ne în mod flexibil la nevoile potențialilor clienți. În același timp, nu am avut niciun contact cu Emiratele Arabe Unite după 2021", spune Alexander Mikheev.



Din aceste cuvinte reiese că, în acest stadiu, rușii și-au recunoscut mai degrabă eșecul la export cu Su-35S. În afară de Federația Rusă, singurii alți utilizatori ai acestor avioane sunt China (24 de unități) și Iranul (potențial de livrări - până la 24 de avioane în prima fază). În același timp, lista țărilor care au fost inițial interesate de Su-35 și apoi s-au răzgândit în privința achiziționării acestuia era destul de lungă.

Pentru început, putem aminti Egiptul, care a comandat inițial livrarea a 24 de Su-35SE în 2018 în cadrul unui contract de 2 miliarde de dolari, dar în ultimul moment a anulat achiziția.



Prin urmare, cel mai probabil acum, este vorba de Su-35 "egiptene" pe care rușii le transferă Iranului. În același timp, în ianuarie 2022, Algeria s-a răzgândit brusc în privința achiziționării acestui tip de avion de vânătoare și, literalmente, în luna următoare, în februarie 2022, Indonezia a luat aceiaşi decizie.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel