Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear

Gheorghiță Orjanu / 26 iul 2021 / 12:59

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 26.07.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, în localitatea Voronezh, a început producerea unui avion de conducere a trupelor în cazul unui război nuclear, pe baza aeronavei Il-96-400M.

“Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi două puncte de comandă aeriene pe baza avionului Il-96-400M. Unul dintre acestea se află în faza de producție”, a spus sursa.

Potrivit declarațiilor sale, în perspectivă, nu este exclusă comandarea unui al treilea avion de acest tip. Proiectul poartă denumirea Zveno-3S.

Complexul radio instalat la bordul noii aeronave permite transmiterea ordinelor către trupe, inclusiv către bomradierele strategice, instalațiile de lansare terestre staționare și mobile sau submarinele purtătoare de arme nucleare, pe o rază de 6.000 de kilometri.

Avioanele Doomsday vor înlocui aeronava actuală Il-80, construită pe baza avionului de pasageri Il-86. Autonomia de zbor a noilor avioane Il-96-400M va fi dublă, în comparație cu predecesorul lor.

Astfel de aeronave sunt concepute pentru a evacua conducerea superioară a țării și pentru a asigura conducerea trupelor, în cazul distrugerii infrastructurii terestre și întreruperii comunicațiilor prin satelit. Acestea au capacitatea de a fi realimentate în aer și, de regulă, acționează însoțite de avioane de vânătoare.

SUA dețin, de asemenea, astfel de puncte de comandă aeriene, dezvoltate pe baza avionului Boeing 747.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy