Rusia a inceput exercitiul anual de pregătire a forțelor nucleare. Au fost efectuate lansări de rachete balistice

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În cadrul exercițiului strategic supranumit „Grom [Thunder] 2019", au fost executate lansări de rachete balistice tactice și de croazieră de pe submarine nucleare ruseşti aparţinând Flotei Nordice și Flotei din Oceanul Pacific, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării, citat de agenţia de presă TASS.

,,Submarine strategice ale Flotei Nordice și Flotei din Oceanul Pacific, aflate în apele Mărilor Barents și Okhotsk, au efectuat lansări de rachete balistice asupra unor ținte aflate în poligoanele Kura din Peninsula Kamchatka și Cizha din Regiunea Arkhanghelsk'', se arată în comunicat.

Departamentul pentru informare din cadrul Ministerului rus al Apărării a precizat că nave de suprafață ale Flotei Nordice și Flotilei din Marea Caspică au lansat rachete de croazieră de mare precizie de tip Kalibr din acvatoriile Mării Barents și Mării Caspice, asupra unor ținte de coastă.

Misiunile stabilite au fost îndeplinite, toate rachetele distrugând țintele și confirmând caracteristicile specificate, au informat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

,,Sarcinile avute în vedere la formarea forțelor strategice au fost complet îndeplinite, toate rachetele și-au atins obiectivele, confirmând caracteristicile specificate", se arată în comunicat.

Forțele nucleare ruse au început pe 15 Octombrie exercițiul anual de pregătire „Grom [Thunder] 2019”, care a implicat 12.000 de trupe, 213 lansatoare de rachete balistice intercontinentale, până la 105 aeronave și aproximativ 20 de nave de război, potrivit Ministerului rus al Apărare (MOD).

Exercițiul a avut loc între 15 și 17 octombrie în toate cele cinci districte militare din Rusia, inclusiv districtele de Vest, Sud, Central și de Est, precum și în mările Barents, Baltica, Neagră, Caspică și Okhotsk adiacente apelor teritoriale rusești. Cinci submarine nucleare cu rachete balistice și cinci bombardieri strategici au luat parte la amplul exerciţiu militar care a durat două zile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel