Rusia a găsit o explicaţie pentru prezența avionului Iliuşin A-50 în spațiul aerian al Coreei de Sud

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un avion militar rus a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud, ceea ce a determinat forţele aeriene sud-coreene să tragă mai multe focuri de avertisment, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Seul.

Rusia şi China au efectuat marţi primul zbor comun de patrulare în regiunea Asia-Pacific, a anunţat Ministerul rus al Apărării, menţionând că această primă misiune aeriană comună a avut ca scop o mai bună interacţiune între cele două armate ale aerului şi consolidarea stabilităţii globale şi nu a fost îndreptată împotriva unei terţe ţări, după ce Seulul a acuzat că avioane de vânătoare ruse au intrat în spaţiul aerian sud-coreean.

Rusia a informat Coreea de Sud că o defecţiune mecanică a îndreptat un avion de tip A-50 într-o zonă "nedorită", scrie miercuri agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citând Casa Albastră, la o zi după ce incidentul aerian a amplificat tensiunile diplomatice în Asia, relatează Reuters.

Iniţial, Rusia a negat faptul că avionul său a încălcat spațiul aerian sud-coreean, dar un oficial de rang înalt de la preşedinţia sud-coreeană a declarat, citat de Yonhap, că un ofiţer din cadrul armatei ruse i-a explicat unui reprezentant al Ministerului sud-coreean al Apărării că avionul de tip A-50 a "pătruns într-o zonă care nu era prevăzută din cauza unei defecţiuni".

Dar, miercuri după-amiază, Seoul a spus că a primit o scrisoare oficială din partea Kremlinului, precizând că Ministerul rus al Apărării urmează să lanseze imediat o anchetă şi să ia măsuri.

,,Rusia și-a transmis regretul profund asupra incidentului și a declarat că ministerul apărării va lansa imediat o investigație și va lua toate măsurile necesare", a declarat Yoon Dohan, purtătorul de cuvant al biroului prezidențial din Coreea de Sud.

La Beijing, Ministerul chinez al Apărării a declarat miercuri că China şi Rusia au efectuat împreună o misiune de patrulare aeriană comună, dar a subliniat că avioanele nu au pătruns în spaţiul aerian al altor ţări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel