Rusia a găsit o explicaţie pentru prezența avionului Iliuşin A-50 în spațiul aerian al Coreei de Sud

S.I. Catalin / 24 iul 2019 / 13:02

Un avion militar rus a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud, ceea ce a determinat forţele aeriene sud-coreene să tragă mai multe focuri de avertisment, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Seul.

Rusia şi China au efectuat marţi primul zbor comun de patrulare în regiunea Asia-Pacific, a anunţat Ministerul rus al Apărării, menţionând că această primă misiune aeriană comună a avut ca scop o mai bună interacţiune între cele două armate ale aerului şi consolidarea stabilităţii globale şi nu a fost îndreptată împotriva unei terţe ţări, după ce Seulul a acuzat că avioane de vânătoare ruse au intrat în spaţiul aerian sud-coreean.

Rusia a informat Coreea de Sud că o defecţiune mecanică a îndreptat un avion de tip A-50 într-o zonă "nedorită", scrie miercuri agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citând Casa Albastră, la o zi după ce incidentul aerian a amplificat tensiunile diplomatice în Asia, relatează Reuters.

Iniţial, Rusia a negat faptul că avionul său a încălcat spațiul aerian sud-coreean, dar un oficial de rang înalt de la preşedinţia sud-coreeană a declarat, citat de Yonhap, că un ofiţer din cadrul armatei ruse i-a explicat unui reprezentant al Ministerului sud-coreean al Apărării că avionul de tip A-50 a "pătruns într-o zonă care nu era prevăzută din cauza unei defecţiuni".

Dar, miercuri după-amiază, Seoul a spus că a primit o scrisoare oficială din partea Kremlinului, precizând că Ministerul rus al Apărării urmează să lanseze imediat o anchetă şi să ia măsuri.

,,Rusia și-a transmis regretul profund asupra incidentului și a declarat că ministerul apărării va lansa imediat o investigație și va lua toate măsurile necesare", a declarat Yoon Dohan, purtătorul de cuvant al biroului prezidențial din Coreea de Sud.

La Beijing, Ministerul chinez al Apărării a declarat miercuri că China şi Rusia au efectuat împreună o misiune de patrulare aeriană comună, dar a subliniat că avioanele nu au pătruns în spaţiul aerian al altor ţări.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy