Rusia a efectuat un test cu o rachetă de croazieră lansată de pe un submarin din Marea Japoniei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia a efectuat marţi un test reuşit cu o rachetă de croazieră lansată de pe un submarin din Marea Japoniei, informează agenţia RIA citată de Reuters.

Submarinul diesel-electric al Flotei ruse din Pacific, Petropavlovsk-Kamchatsky, aflat în Marea Japoniei, a lovit o țintă aflată la o distanță de 1.000 km cu o rachetă de croazieră Kalibr, a informat marți agenţia de presă TASS.

Racheta Kalibr a călătorit peste 1000 de kilometri, atingând ţinta localizată într-un centru de antrenament în zona continentală rusă. Exerciţiul a fost susţinut de nave, aeronave şi drone militare, a precizat un comunicat al forţelor navale ruse din Pacific.

Japonia revendică în această zonă insulele Kurile de Sud, deţinute de ruşi şi pe care Tokyo le numeşte Teritoriile de Nord, o dispută teritorială ce datează de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, când au fost ocupate de trupele sovietice. Această dispută a împiedicat semnarea unui tratat de pace formal între cele două ţări.


Submarinul Petropavlovsk-Kamchatsky

 

Submarinele diesel-electrice Proiect 636.3 au fost dezvoltate de Biroul central de proiectare pentru tehnică navală Rubin (parte a Corporației întrunite constructoare de nave). Contractul pentru construirea a șase submarine de acest tip destinate Flotei din Oceanul Pacific a fost încheiat în luna septembrie 2016.

Construcția primelor două submarine, Petropavlovsk-Kamchatsky și Volkhov, a început la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg pe 28 iulie 2017.

Submarinul Petropavlovsk-Kamchatsky a fost lansat la apă pe 28 martie 2019. După efectuarea testelor, acesta a fost introdus în dotarea Forțelor Navale pe 25 noiembrie 2019. Submarinul Volkhov a fost lansat la apă pe 26 decembrie 2019 și a fost predate flotei pe 24 octombrie 2020.  

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel