Rusia a confirmat primul deces din țară din cauza Covid-19

Eduard Pascu / 19 Martie 2020 / 15:45

O femeie în vârstă care a contractat virusul a murit într-un spital din Moscova, potrivit unei echipe speciale de urgență înființate pentru a stopa răspândirea bolii în Rusia, transmite agenția Anadolu.

"Pacientul, în vârstă de 79 de ani, a fost internat pe 13 martie, dar pe 14 martie, la insistența rudelor sale, a mers la o organizație medicală privată pentru tratament. După ce a primit un rezultat pozitiv al testului pentru infecția cu coronavirus, a fost transferat imediat la Spitalul de boli infecțioase ", a anunțat echipa specială de monitorizare a Covid-19.

Echipa a menționat că femeia avea o serie de boli cronice, ceea ce a complicat tratamentul. Rudele femeii decedate sunt sub observație medicală, nu prezintă simptome grave de COVID-19. Începând de joi, Rusia a înregistrat 147 de cazuri de infecție cu coronavirus, dintre care cinci s-au recuperat.

La 18 martie, Rusia și-a închis granițele pentru străini și apatrizi și a anulat traficul aerian și feroviar cu zeci de țări. Măsurile restrictive sunt eficiente până la 1 mai, dar pot fi extinse dacă este necesar, a spus guvernul rus.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat Europa noul epicentru al coronavirusului, care a apărut pentru prima dată la Wuhan, China în decembrie. Virusul s-a răspândit acum în 164 de țări și teritorii, arată datele OMS.

Din cele aproape 219.000 de cazuri confirmate, numărul morților depășește acum 8.800, în timp ce peste 84.000 s-au recuperat, conform datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins din SUA.

COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, nu este fatală în toate cazurile, iar marea majoritate a pacienților se recuperează pe deplin.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy