Rusia a confirmat primul deces din țară din cauza Covid-19

Eduard Pascu |
Data publicării:

O femeie în vârstă care a contractat virusul a murit într-un spital din Moscova, potrivit unei echipe speciale de urgență înființate pentru a stopa răspândirea bolii în Rusia, transmite agenția Anadolu.

"Pacientul, în vârstă de 79 de ani, a fost internat pe 13 martie, dar pe 14 martie, la insistența rudelor sale, a mers la o organizație medicală privată pentru tratament. După ce a primit un rezultat pozitiv al testului pentru infecția cu coronavirus, a fost transferat imediat la Spitalul de boli infecțioase ", a anunțat echipa specială de monitorizare a Covid-19.

Echipa a menționat că femeia avea o serie de boli cronice, ceea ce a complicat tratamentul. Rudele femeii decedate sunt sub observație medicală, nu prezintă simptome grave de COVID-19. Începând de joi, Rusia a înregistrat 147 de cazuri de infecție cu coronavirus, dintre care cinci s-au recuperat.

La 18 martie, Rusia și-a închis granițele pentru străini și apatrizi și a anulat traficul aerian și feroviar cu zeci de țări. Măsurile restrictive sunt eficiente până la 1 mai, dar pot fi extinse dacă este necesar, a spus guvernul rus.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat Europa noul epicentru al coronavirusului, care a apărut pentru prima dată la Wuhan, China în decembrie. Virusul s-a răspândit acum în 164 de țări și teritorii, arată datele OMS.

Din cele aproape 219.000 de cazuri confirmate, numărul morților depășește acum 8.800, în timp ce peste 84.000 s-au recuperat, conform datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins din SUA.

COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, nu este fatală în toate cazurile, iar marea majoritate a pacienților se recuperează pe deplin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel