Rusia a cerut SUA și aliaților săi din cadrul NATO să renunțe la exercițiul Sea Breeze din Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ambasada Rusiei la Washington a cerut, pe 23.06.2021, Statelor Unite și aliaților săi NATO să abandoneze exercițiile militare comune cu Ucraina în Marea Neagră. 

“Amploarea și natura clar agresivă a exercițiilor Sea Breeze nu corespund obiectivelor reale de securitate din Regiunea Mării Negre. Acestea cresc riscul incidentelor neintenționate. De asemenea, încurajează sentimentele militariste la Kiev”, se arată într-un mesaj al ambasadei postat pe Twitter și preluat de agenția de presă Interfax

“Îndemnăm SUA și pe aliații săi să abandoneze practica operațiunilor militare în Marea Neagră”, au precizat reprezentanții ambasadei.

Citeşte şi: Manevrele militarea Sea Breeze ale NATO în Marea Neagră, văzute ca o ameninţare de securitate. Propaganda rusă susţine că Ucrainei ar urma să-i fie livrate arme

Marți, pe 22 iunie, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că Flota a șasea din cadrul US Navy va participa la exercițiul Sea Breeze-2021, pe care SUA îl vor desfășura împreună cu Ucraina în Marea Neagră.

La manevre este planificată participarea a aproximativ 40 de nave de luptă. La acestea vor lua parte aliați ai SUA din cadrul NATO, precum și state partenere.

Anterior, partea rusă a anunțat că va urmări cu atenție pregătirea și desfășurarea exercițiului Sea Breeze-2021, care va avea loc în perioada 28 iunie - 10 iulie.

Sea Breeze este un exercițiu militar multinațional care se desfășoară în Ucraina din 1997 în conformitate cu Memorandumul de înțelegere și cooperare din 1993 în domeniul apărării și al relațiilor militare dintre Departamentul Apărării al SUA și Ministerul Apărării din Ucraina. Exercițiile sunt coorganizate de Ucraina și Statele Unite.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel