Rusia a cerut închiderea biroului ONU din Bosnia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia a cerut închiderea biroului Înaltului Reprezentant al ONU în Bosnia și Herțegovina, susținând că șeful acestui birou este părtinitor, relateaza Euractiv, transmite paginaderusia.

Marți, Consiliul de Securitate al ONU a prelungit în unanimitate mandatul trupelor de menținere a păcii EUFOR în Bosnia cu încă 12 luni. După vot, ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a cerut colegilor din Consiliul de Securitate să „dubleze eforturile” pentru a închide biroul Înaltului Reprezentant al ONU, Valentin Inzsko.

Vasili Nebenzia l-a acuzat pe diplomatul austriac că a utilizat cel mai recent raport al său către Consiliul de Securitate pentru a împinge integrarea Bosniei în NATO.

„Înaltul Reprezentant trebuie să-și respecte mandatul, iar domnul Inzsko nu are nicio autoritate să facă lobby pentru integrarea euro-atlantică a Sarajevo”, a spus diplomatul rus.

Unii analiști consideră Bosnia drept câmp de luptă pentru putere dintre SUA și Rusia.

De asemenea, Vasili Nebenzia l-a criticat pe noul șef bosniac al misiunii OSCE, susținând că acesta a organizat un seminar privind aderarea la NATO.

Vezi și: Rusia, plan pentru contracararea NATO în Balcani. Bază militară și echipamente pentru Est

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel