Rusia a blocat trei atacuri israeliene asupra unor obiective ale armatei siriene

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Rusia a blocat cel puțin trei atacuri israeliene asupra instalațiilor militare din Siria, amenințând cu interceptarea și doborârea aeronavelor israeliene cu ajutorul sistemelor de apărare aeriană S-400, transmite paginaderusia.

Acesta ar fi fost și motivul vizitei de urgență a premierului israelian Benjamin Netanyahu la Soci, unde s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin, scrie Independent Arabia.

Potrivit publicației, în august, armata rusă dislocată în Siria a împiedicat un atac israelian asupra pozițiilor armatei siriene în Kasyun, unde se află desfășurat sistemul rusesc de apărare aeriană S-300, iar o săptămână mai târziu asupra unor ținte din regiunile Kuneitra și Latakia. Netanyahu a încercat să-l convingă pe Putin să-și continue politica anterioară și să închidă ochii la atacurile israeliene din Siria, dar nu a reușit să-l convingă.

Președintele rus ar fi declarat că Moscova nu va permite atacarea forțelor armate ale lui Bashar al-Assad și a armelor furnizate regimului. Potrivit lui Putin, acțiunile Israelului vor arăta ca o conspirație și vor afecta relațiile dintre Rusia și aliații săi din regiune, scrie ziarul. Acum, Israelul va trebui să-și revizuiască lista de ținte din Siria și Irak.

În plus, Putin și-a exprimat nemulțumirea față de acțiunile Israelului în Liban și a transmis lui Netanyahu că Moscova nu "acceptă încălcările suveranității libaneze".

La sfârșitul lunii august, forțele aeriene israeliene au lansat o serie de atacuri asupra țintelor din estul Libanului, în apropierea graniței cu Siria. În special, au fost atacate sediul Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei și forțele Quds, unitatea forțelor speciale ale Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice care operează în afara Iranului.

Pe 10 septembrie, Avia.pro a raportat că avioanele de luptă ale forțelor aeriene ruse au fost ridicate de la sol de la baza aeriană Khmeimim pentru a intercepta aeronavele israeliene care se pregăteau să lanseze atacuri nocturne în sudul Siriei, ca răspuns la un atac de rachetă asupra teritoriului israelian. 

Anterior, sistemele de apărare anti-rachetă din Siria au fost puse în stare de alertă completă, dar, probabil că Su-35 rusești au reușit să împiedice aviația israeliană.

Între timp, potrivit presei opoziției siriene, Rusia pregătește o operațiune la sol la scară largă în Siria, cu participarea a sute de mercenari pentru a recuceri provincia Idlib.

Vezi și: Serghei Lavrov a anunțat sfârșitul războiului din Siria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel