Rusia a ajuns la mâna Belarusului. Mai multe avioane militare de transport Il-76, încărcate cu rachete pentru sistemele S-300 și S-400, au decolat de pe aeroporturile belaruse

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În ultimele săptămâni au apărut tot mai multe dovezi că Rusia a ajuns la mâna Belarusului pentru a putea susţine agresiunea militară împotriva Ucrainei. Există suspiciunea că Rusia aduce acum din Belarus rachete pentru sistemele sale de apărare antiaeriană S-300 și S-400, ceea ce indică că armata ruse se confruntă cu lipsuri tot mai mari.

Grupul de investigatori belarus Belaruskiy Hayun înregistrează activitatea avioanelor de transport Il-76 ale Federației Ruse. Sursa citată susţine că cel mai probabil aceste aeronave transportă din Belarus în Rusia rachete pentru sistemele de apărare antiaeriană S-300 și S-400.

În ultimele două zile, opt avioane Il-76 ale Forțelor Aerospațiale Ruse au sosit la baza aeriană Machulishchy (Belarus). Au existat două zboruri de câte patru aeronave. Au fost identificate numerele de înregistrare ale acestora - RF-76605, RA-76767, RA-78789 și RF-76731.

Potrivit grupului de investigatori, avioanele au stat pe aerodrom timp de 3,5-4,5 ore pe 11 noiembrie și până la 6,5 ore pe 12 noiembrie, ceea ce este suficient de mult timp pentru descărcarea sau încărcarea unor echipamente militare.

Belaruskiy Hayun susţine că ipoteza lor privind transportul de rachete de din Belarus în Rusia este cea mai plauzibilă, deoarece la 9 și 10 noiembrie, chiar înainte de primele zboruri ale unor avioane Il-76, cel puțin 16 camioane cu containere pentru rachete pentru sistemele de apărare aeriană S-300 și S-400 se deplasau în direcția aeroportului. Acestea transportau câte 4 containere de rachete fiecare, pentru un total de 64 de rachete.

Alte versiuni nu sunt confirmate în prezent. Exportul de rachete sau alte echipamente de pe aerodrom după sosirea Il-76 nu a fost înregistrat.

Potrivit analiștilor, echipamentele din Belarus sunt transportate la baza aeriană Millerovo din regiunea Rostov a Federației Ruse (4 zboruri), la aeroportul central din Rostov pe Don (2 zboruri), la baza aeriană Chkalovski din regiunea Moscovei (1 zbor) și la baza aeriană Seshcha din regiunea Briansk - 1 zbor.

În plus, grupul Belaruskiy Hayun înregistrează în mod regulat activități ale aviaţiei ruse, în special zboruri regulate ale avioanelor MiG-31 echipate cu rachete Kinzhal.

Acesta nu este primul caz de transport de echipamente de pe teritoriul Belarusului în Federația Rusă. Anterior, au fost înregistrate mai mute transporturi feroviare - trenuri încărcate cu tancuri T-72 și vehicule blindate de BMP-2 care treceau prin gări aflate la graniţa Belarusului cu Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel