Rusia, amestec în alegerile din SUA. Mike Pompeo: Ne aşteptăm să continue

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo

Rusia va continua să interfereze în alegerile din SUA timp de decenii de acum încolo, a estimat luni secretarul de stat american Mike Pompeo, care a promis că Washingtonul va contracara eforturile Moscovei, relatează AFP. 

În condiţiile în care diplomaţia americană a denunţat în numeroase rânduri amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, în urma cărora Donald Trump a ajuns la putere, Mike Pompeo a explicat că se aşteaptă la acelaşi gen de activităţi ruse ilegale şi în 2020. ''Ei (ruşii) erau o ameninţare la alegerile noastre din 1974 şi au interferat în anii '80'', a declarat Pompeo la o conferinţă organizată de publicaţia The Hill. 

''Şi trebuie să ne aşteptăm ca ei să continue în 2050'', a adăugat el. Preşedintele Donald Trump ''ne-a cerut să ne concentrăm total'' pe eforturile desfăşurate pentru a contracara ingerinţele ruse, a precizat oficialul american. Echipa de campanie a lui Donald Trump a fost acuzată de complot cu Moscova în 2016, fapte negate de Rusia şi de preşedintele american. După o anchetă de 22 de luni, procurorul special Robert Mueller a ajuns la concluzia că nu a existat un astfel de complot.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel