Rușii spun că pot scoate un F-35 din luptă fără să folosească armament

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: F-35 Twitter
Sursă foto: F-35 Twitter

Rușii se laudă că au echipamente care pot neutraliza aeronave de generația a V-a F-35.

Într-un material cu tentă propagandistică postat pe Zvezda TV, publicația ministerului Apărării de la Moscova, expertul militar Alexei Leonkov le-a explicat jurnaliștilor Ministerului Apărării cum poate Rusia scoate din luptă o aeronavă F-35 fără să folosească armament.

Rușii spun că ar fi vorba de sisteme de război electornice pe care le dețin și care ar fi capabile să 'păcălească' și să inducă în eroare aeronavele F-35.

Expertul rus e de părere că sistemul Khibiny este capabil să „scoată din luptă” un F-35 fără ca Federația Rusă să folosească armamentul. „Inamicul pur și simplu nu înțelege unde se află, deoarece sistemul de navigare îi arată coordonate greșite”, spune Leonkov care a adăugat că aceste complexe rusești induc în eroare piloții F-35, aceștia neputând să identifice ținta.

Variante ale sistemului de război electronic Khibiny pot fi montate și pe aripile aeronavelor rusești Su-34 și Su-35.

Sigur, ceea ce rușii nu precizează este faptul că aeronavele F-35 dețin sisteme de război electronice capabile să contracareze astfel de complexe.

Nu în ultimul rând, sursa citată mai menționează faptul că capacitatea „stealth” ale aeronavelor F-35, capacitate cu care, consideră rușii, „americanii sunt atât de mândri”, ar fi inutilă în fața sistemelor lor de război electronice care pot detecta „cu ușurință” chiar și aeronave F-35.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel