Rușii au interceptat în spațiul aerian internațional bombardierele SUA B-1B care au survolat România (VIDEO)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Credit foto: Russian Defense Ministry
Credit foto: Russian Defense Ministry

Avioanele de vânătoare rusești Su-27 și Su-30 au fost ridicate pentru a intercepta bombardierele strategice americane B-1B în zona apelor internaționale ale Mării Negre, a informat vineri Ministerul Apărării al Rusiei.

US Air Force au anunțat azi că două bombardiere B-1B au efectuat zboruri în Europa și în regiunea Mării Negre. Zborurile au fost efectuate inclusiv deasupra României.

În acest context rușii anunță că avioanele lor au interceptat bombardierele B-1B în spațiul aerian internațional.

"Avioanele Su-27 și Su-30 au decolat pentru a intercepta țintele", a transmis Ministerul rus, potrivit TASS. Aeronavele rusești aparțin Districtul Militar Sud.

Aeronavele americane au fost reperate de radarele rusești la o distanță considerabilă de granița Rusiei.

"Avioanele de luptă ruse au procedat conform normelor internaționale de utilizare a spațiului aerian", a declarat ministerul.

După ce și-au îndeplinit misiunea, avioanele de luptă ruse s-au întors la bazele aeriene.

Amintim că cele două bombardiere strategice americane de tip B-1B Lancer au desfășurat azi, pentru prima dată, activități de antrenament în spațiul aerian al României împreună cu aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române. Bombardierele au desfășurat activități de antrenament în mai multe regiuni din Europa.

Citește și: Bombardiere americane B-1B, misiuni în premieră cu aeronave F-16 și MiG-21 românești în spațiul aerian al României (Foto)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel