Royal Netherlands Navy a primit un vehicul subacvatic telecomandat Sea Wasp - Video

Eduard Pascu |
Data publicării:

Defensie Materieel Organisatie din cadrul Ministerului Apărării din Olanda a semnat recent un contract cu Saab pentru furnizarea unor vehicule subacvatice telecomandate, a relatat Gabriel Alberto Bazzolo în blogul său, transmite Defence Blog.

Cu o greutate de bază de numai 75 kg, Sea Wasp este un ROV (Remotely Operated Vehicle) mic și flexibil, care poate fi utilizat pentru o gamă largă de operațiuni subacvatice, atât în sectoarele comerciale, cât și în cele militare. Acesta poate fi folosit pentru detectarea minelor și în alte operațiuni de recunoaștere. Acest robot subacvatic mic și flexibil este potrivit pentru o gamă largă de operații subacvatice, se precizează în prezentare.

Sea Wasp ROV se bazează pe gama de ROV comercială a Saab Seaeye. Proiectarea sa modulară permite configurarea pentru a răspunde nevoilor specifice misiunii. Un sistem complet este format dintr-un vehicul, generator, stație pilot, troliu și o unitate de alimentare.

Vehiculul măsoară 1,7 m lungime, 0,5 m lățime și 0,4 m înălțime și cântărește aproximativ 90 kg.

ROV este atașat cu un braț electric cu cinci funcții electrice, care îi permite să folosească o serie de instrumente și metode pentru a dezamorsa IED-uri. Acest braț cu o cameră atașată este capabil să poziționeze un declanșator lângă țintă pentru detonare. Vehiculul este apoi restras și detonarea se poate face fără a fi puse în pericol vieți sau echipamente.

Sistemul Sea Wasp poate fi cărat de doi bărbați și include un vehicul, un generator, un troliu și o unitate suplimentară pentru energie electrică. Poate fi folosit de ambarcațiuni mici și este ușor de transportat pe uscat cu un vehicul de asistență.

Sistemul de bază este echipat cu o suită de senzori de înaltă tehnologie care include sonar cu bandă largă, lumini LED și camere video pentru o funcționare eficientă și capacități de identificare în zone cu vizibilitate limitată; cu toate acestea, se pot monta senzori suplimentari datorită flexibilității sale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel