Royal Navy are primul grup de luptă operațional după 38 de ani, condus de portavionului HMS Queen Elizabeth

Eduard Pascu |
Data publicării:

După 38 de ani, primul grup de luptă (CSG) din Marea Britanie a atins capacitatea operațională inițială (IOC) înainte de prima desfășurare operațională programată la sfârșitul acestui an, a anunțat astăzi guvernul Regatului Unit.

Declararea IOC înseamnă că toate elementele CSG -  de la portavion, la avioanele de lupt[, distrugatoare, nave auxiliare și submarin - au fost reunite și au operat în comun cu succes.

„Atât elementele aeriene, cât și cele navale ale CSG au îndeplinit acum această etapă, care include calificarea piloților și a echipajelor pentru operațiuni pe portavion și instruiți să utilizeze armele și să întrețină echipamentul”, se arată în comunicatul de presă.

„Un alt indicator urmărit în această etapă a inclus implementarea capabilități de luptă anti-submarin cu fregatele și distrugătoarele, dar și cu avioane și elicoptere Merlin, pentru a opera alături pe portavion”, se mai arată în comunicatul de presă citat de USNI News.

Grupul de luptă, care include o escadrilă de avioane F-35B, a plecat deja pe mare pentru antrenament și pentru a participa la exercițiile militare comune NATO. În timpul acestor evenimente de formare, Royal Navy a participat alături de 13 aliați - Belgia, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Letonia, Țările de Jos, Norvegia, Spania, Turcia, Japonia, EAU și SUA - și s-a remarcat, de asemenea, ca având cele mai multe avioane pe un portavion al Royal Navy din 1983, precum și cele mai multe avioane F-35B din istoria programului.

„Aceasta este o etapă extrem de importantă pentru portavionul HMS Queen Elizabeth, Royal Navy și întreaga țară”, a declarat ministrul apărării Jeremy Quin.

 

Începând din această primăvară, grupul de luptă condus de portavionul HMS Queen Elizabeth va fi desfășurat într-o misiune globală în Europa, Orientul Mijlociu și Oceanul Pacific. Royal Navy se așteaptă ca grupul de luptă să atingă capacitatea maximă de operare până în decembrie 2023.

Citește și: Piloți americani cu avioane F-35B, la bordul portavionului britanic HMS Queen Elizabeth (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel