Royal Navy a testat noua dronă subacvatică Bluefin-9

Eduard Pascu / 24 ian 2020 / 20:42

Compania General Dynamics a lansat un videoclip de la testele dronei subacvatice Bluefin-9-9 cu Royal Navy, transmite defence blog.

Videoclipul care a fost postat pe Youtube de către General Dynamics prezintă momente din timpul testării de către Royal Navy’s Maritime Autonomous Systems (MAS)  a vehiculului subacvatic autonom (UUV), Bluefin-9.

Echipa MAS Trial este responsabilă pentru efectuarea de teste cu toate sistemele autonome care sunt destinate Royal Navy. În timpul traseelor, Bluefin-9 care este transportabil de două persoane, s-a comportat bine în condițiile dure ale mării, iar datele au fost clare și curate.

Bluefin-9 este echipat cu senzori integrați, care oferă imagini de cea mai bună calitate și colectează date despre presiune și de mediu, inclusiv date despre curenții de apă, temperatură, salinitate și turbiditate. Proiectat pentru sondaje hidrografice detaliate, Bluefin-9 este echipat cu Sonaryne Solstice Multi-Aperture Sonar (MAS), care oferă imagini de înaltă rezoluție chiar și în apele litorale.

Bluefin-9 este, de asemenea, echipat cu jurnalele de viteză Nortek Doppler Velocity (DVLs) care colectează informații despre curenții de apă de până la 30 de metri.

 

Vezi și: US Navy va primi în curând primul avion Boeing F-18E Super Hornet Block 3

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy