Royal Navy a primit spre testare noua dronă maritimă Madfox (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Timp de 18 luni drona maritimă Madfox a fost testată de Laboratorul de Știință și Tehnologie al Apărării împreună cu Royal Navy.

În următoarele câteva luni, NavyX (unitate din cadrul Royal Navy desemnată să testeze și să implementeze navele fără echipaj) își va continua activitatea cu Uncrewed Surface Vessel (USV), examinând în același timp modul în care aceste nave pot oferi întreaga gamă de operațiuni militare, inclusiv supravegherea și protecția forței, transmite Naval News.

Comandantul Antony Crabb, șeful echipei NavyX, a declarat: ”Cu Madfox acum direct în mâinile NavyX, echipa va putea explora o multitudine de probleme precum siguranța, respectarea reglementărilor, noi misiuni, noi sarcini utile și rolul pe care un USV îl are poate juca în operațiuni complexe și în cadrul viitoarei flote.

Mai târziu în acest an, NavyX va accepta și o barcă gonflabilă rigidă (RIB) autonomă. Acestea vor contribui formarea modului în care sistemele sunt implementate și utilizate, pe viitoarele nave din clasele de Type 26 și Type 31.”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel