Royal Australian Air Force a primit încă o aeronava antisubmarin Boeing P-8A Poseidon

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării din Australia a anunțat că a recepționat cea de-a 12-a aeronavă Boeing P-8A Poseidon, transmite Jane.

Aeronava a sosit a miercuri la Baza RAAF din Edinburgh, completând astfel flota de avioane Boeing P-8A Poseidon pentru Escadrila 11, a mai precizat Ministerul Apărării din Australia.

Guvernul de la Camberra a achiziționat avioane Boeing P-8A Poseidon și drone MQ-4C pentru a înlocui flota sa de aeronave maritime Lockheed AP-3C Orion. Australia s-a angajat să achiziționeze 15 avioane P-8A, dintre care 12 au fost aprobate pentru achiziție. Restul de trei aeronave se află în proces de aprobare.

Avioanele Lockheed AP-3C Orion sunt în proces de retragere, ultimele modele de acest gen fiind planificate pentru scoatere din uz în 2023.

Ministrul australian al Apărării, Linda Reynolds, a declarat că aeronava antisubmarin și de supraveghere maritimă Boeing P-8A va spori securitatea maritimă a Australiei, subliniind că platforma poate fi alimentată în aer de către aeronave cisternă precum KC-30A, „făcând posibilă patrularea teritoriilor izolate ale Oceanului de Sud”.

Capacitate internă de combustibil de aproape 34 de tone permite avionului Boeing P-8A să execute misiuni de război antisubmarin la o distanță de peste 2.000 km față de bază.

De asemenea, ministrul a subliniat că P-8A „oferă deja sprijin operațional semnificativ în misiunile din Regiunea Orientului Mijlociu susținând operațiunea „Manitou”, menită să asigure siguranța și protecția de navigație maritimă în regiunea Golfului.

Vezi și: Australia a trimis în Orientul Mijlociu avionul Boeing P-8A Poseidon

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel