Royal Australian Air Force a primit încă o aeronava antisubmarin Boeing P-8A Poseidon

Eduard Pascu / 13 dec 2019 / 16:12

Ministerul Apărării din Australia a anunțat că a recepționat cea de-a 12-a aeronavă Boeing P-8A Poseidon, transmite Jane.

Aeronava a sosit a miercuri la Baza RAAF din Edinburgh, completând astfel flota de avioane Boeing P-8A Poseidon pentru Escadrila 11, a mai precizat Ministerul Apărării din Australia.

Guvernul de la Camberra a achiziționat avioane Boeing P-8A Poseidon și drone MQ-4C pentru a înlocui flota sa de aeronave maritime Lockheed AP-3C Orion. Australia s-a angajat să achiziționeze 15 avioane P-8A, dintre care 12 au fost aprobate pentru achiziție. Restul de trei aeronave se află în proces de aprobare.

Avioanele Lockheed AP-3C Orion sunt în proces de retragere, ultimele modele de acest gen fiind planificate pentru scoatere din uz în 2023.

Ministrul australian al Apărării, Linda Reynolds, a declarat că aeronava antisubmarin și de supraveghere maritimă Boeing P-8A va spori securitatea maritimă a Australiei, subliniind că platforma poate fi alimentată în aer de către aeronave cisternă precum KC-30A, „făcând posibilă patrularea teritoriilor izolate ale Oceanului de Sud”.

Capacitate internă de combustibil de aproape 34 de tone permite avionului Boeing P-8A să execute misiuni de război antisubmarin la o distanță de peste 2.000 km față de bază.

De asemenea, ministrul a subliniat că P-8A „oferă deja sprijin operațional semnificativ în misiunile din Regiunea Orientului Mijlociu susținând operațiunea „Manitou”, menită să asigure siguranța și protecția de navigație maritimă în regiunea Golfului.

Vezi și: Australia a trimis în Orientul Mijlociu avionul Boeing P-8A Poseidon

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy