Royal Air Force merge în Qatar: Escadrila 12 comună Typhoon va supraveghea desfășurarea Campionatului Mondial de fotbal

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Eurofighter Typhoon Qatar - RAF
Eurofighter Typhoon Qatar - RAF

Escadrila 12 comună, britanico-qatareză, RAF-QEAF Typhoon, este în prezent desfășurată pe Proiectul Thariyat din Qatar. 

Din noiembrie, Escadrila 12 va sprijini operațiunile de securitate aeriană ale forțelor aeriene qatareze - QEAF în timpul Cupei Mondiale FIFA 2022 pentru a asigura un eveniment sigur și de succes pentru fanii fotbalului din Marea Britanie și din întreaga lume.

Escadrila comună 12 Typhoon, Regatul Unit - Qatar, a fost desfășurată în Qatar pentru a sprijini Qatar Emiri Air Force (QEAF) în formarea primei sale escadrile Typhoon și cu operațiuni de securitate aeriană pentru Cupa Mondială din Qatar.

Proiectul ce se va întinde pe parcursul a șase luni, cunoscut sub numele de „Thariyat” a însemnat desfășurarea a 200 de militari și opt avioane Typhoon în ultima lună.

Foto: Primele patru aeronave Eurofighter Typhoon livrate în Qatar / facebook, RAF

RAF și QEAF vor folosi cunoștințele operaționale dobândite în ultimii ani lucrând împreună în cadrul Escadrilei comune Typhoon, pentru a forma prima escadrilă Typhoon a Qatarului la Baza Aeriană Dukhan din Qatar, se arată în comunicatul RAF.

Noua aripă Typhoon a Forțelor Aeriene ale Qatarului va găzdui cele 24 de avioane Typhoon, achiziționate de Qatar de la guvernul Marii Britanii.

Până acum, BAE Systems a livrat primele 4 avioane din Marea Britanie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel