Royal Air Force și-a mărit numărul de avioane F-35

Eduard Pascu |
Data publicării:

Escadrila 207 de F-35 a Marii Britanii a aterizat la noua bază RAF Marham. 

După un zbor lung avioanele F-35 ale Royal Air Force care au decolat de la Baza Aeriană Beaufort din Carolina de Sud au ajuns la noua lor casă RAF Marham.

Potrivit unei declarații a Royal Air Force, șase dintre aeronavele de ultimă oră au zburat timp de 10 ore de la MCAS Beaufort din Carolina de Sud. Acest lucru a inclus cel de-al 18-lea avion britanic de luptă model F-35, din cele 138 de aeronave comandate de Royal Air Force pe întreaga durată a programului de înzestrare.

Escadrila 207 se va ridica oficial la 1 august 2019, iar primul curs de formare a piloților de avioane F-35 de la baza RAF Marham va începe în septembrie.

"Am fost încântat să văd cea de-a doua escadrilă a celui mai avansat și mai dinamic avion de luptă din istoria noastră, care ajunge astăzi la RAF Marham", a declarat șeful Statului Major Aerospațial, Sir Stephen Hillier.

Acesta a adăugat: "Capacitatea noastră de a instrui piloții noștri în Marea Britanie este un alt mare salt în capacitatea noastră suverană și va asigura că Royal Air Force și Royal Navy pot instrui pe piloții noștri să lupte și să câștige cu aceste avioane extraordinare, care vor sta în centrul atenției țării noastre ca forțe globale dislocabile."

Inginerii deja se prăgătesc la Centrul de Instruire Integrată al RAF Marham, parte a unei investiții de 550 milioane de lire sterline în aeroport, care a văzut, de asemenea, refacerea pistelor și adăugarea de noi spații de garare pentru avioanele care pot să aterizeze vertical.

Ofițerul comandant al escadrilei 207, pilotul Scott Williams a declarat: "După ce am experimentat excelenta pregătire oferită de aliații noștri americani și am obținut un nivel bun de experiență și cunoștințe în rândul instructorilor noștri, acum este momentul potrivit pentru a muta escadrila 207 din SUA în Marea Britanie. Așteptăm cu nerăbdare să folosim baza RAF Marham și să pregătim piloții noștri F-35 aici în Regatul Unit".

Aceasta este a treia tranșă a F-35 care ajunge în Regatul Unit după escadrila 617 Dambusters care a sosit anul trecut și deja și-a încheiat prima misiune operațională în lupta împotriva lui Daesh în iunie.

Vezi și: Două avioane F-35 ale Regatului Unit au încheiat cu succes primele misiuni deasupra Siriei și Irakului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel