Royal Air Force: 30.000 de ore de zbor cu elicopterele Puma 330E HC2

Eduard Pascu |
Data publicării:

Royal Air Force din Marea Britanie a anunțat că flota sa de elicoptere Puma 330E HC2 a ajuns la 30.000 de ore de zbor dintre care 10.000 în teatrul de operații din Afganistan, transmite Jane.

În 2015, Royal Air Force a primit 24 de elicoptere Puma 330E HC2. "O treime din toate zborurile efectuate pe operațiuni sunt destul de inedite. Nu cred, din câte știu, să existe o altă platformă, din inventarul nostru, care a finalizat o treime din orele totale de zbor pe operațiuni", a spus comandatul Forței Puma de la Baza Aeriană Benson, căpitanul Adam Wardrope.

Regatul Unit a desfășurat trei elicoptere Puma 300E HC2 în Afganistan, în martie 2015, preluând misiunile de la Boeing Chinook care au zburat, până la sfârșitul anului 2014 în sprijinul Academiei Naționale Militare Afgane. Un elicopter Puma 330E HC2 s-a prăbușit în octombrie 2015, iar cei cinci membrii ai echipajului și-au pierdut viața. Aeronava a fost înlocuită.

"Puma este în Afganistan de aproape cinci ani și avem două aeronave din trei care zboară zilnic, deci 10.000 de ore în cinci ani este impresionant", a spus căpitanul Wardrope. "Pentru mine, adevărata statistică care arată capacitatea Puma este capacitatea de service, piesele de schimb. Am îndeplinit peste 95% din sarcina noastră de zbor. Niciodată nu am eșuat în misiuni în acești cinci ani din cauza pieselor sau a altor componente. 10.000 de ore este o realizare semnificativă", a mai spus comandantul Forțelor Puma din Afganistan.

Vezi și: Un elicopter MI-8 al Republicii Moldova a fost doborât de un lansator de rachete în Afganistan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel