Rouhani: Lupta dintre Iran și SUA, la un nivel maxim

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a apreciat miercuri că tensiunile dintre ţara sa şi Statele Unite au ajuns la un nivel maxim, transmite televiziunea iraniană de stat IRIB, preluată de Reuters.

Relaţiile bilaterale dintre Teheran şi Washington, încordate după revoluţia islamică iraniană din 1979, s-au deteriorat din mai, când preşedintele Donald Trump a retras unilateral SUA din acordul nuclear încheiat de puterile internaţionale cu Iranul în 2015 şi a reintrodus sancţiunile americane împotriva acestei ţări.

"Lupta dintre Iran şi America este acum la un nivel maxim. America şi-a folosit întreaga putere împotriva noastră", a declarat Rouhani, adăugând că tensiunile au fost doar rareori atât de ridicate.

Preşedintele iranian a susţinut că obiectivele conferinţei privind Orientul Mijlociu şi Iranul, organizată săptămâna trecută la Varşovia, nu vor fi atinse.

În capitala Poloniei s-au reunit reprezentanţi de rang înalt ai 60 de ţări, iar Statele Unite sperau să intensifice presiunile asupra Iranului, însă - remarcă Reuters - miniştrii de externe din statele europene care încă susţin acordul din 2015 nu au participat la eveniment. "Este un alt eşec al politicilor regionale ale SUA", a declarat Rouhani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel