Rouhani avertizează SUA împotriva blocării exporturilor de țiței ale Iranului

Cristian Soare / 03 iul 2018 / 10:37
Președintele Iranian Hassan Rohani
Președintele Iranian Hassan Rohani

Președintele iranian Hassan Rohani a denunțat planul Washingtonului de a reduce veniturile Republicii Islamice prin blocarea exporturilor sale de petrol brut, avertizând asupra consecințelor pe care SUA le va suporta.

"Este absolut lipsit de sens să blocăm exportul de petrol al Iranului și să permitem exportul de petrol din regiune. Fă-o dacă poți și vezi consecințele ", a declarat Rouhani adresându-se expatriaților iranieni în Elveția, a informat agenția de știri Tasnim. În fruntea unei delegații de rang înalt, Rouhani a sosit luni la Bernal la Hotel Bellevue Palace, unde a avut loc o întâlnire cu ușile închise cu înalți oficiali elvețieni.

Președintele iranian Hassan Rohani a cerut tuturor iranienilor să rămână uniți și să ajute la răsturnarea viitoarelor sancțiuni care vor veni din parea SUA

Scopul principal al sancțiunilor SUA este de a exercita presiuni asupra vieții oamenilor, a subliniat președintele, adăugând că "SUA susține că dorește să preseze guvernul iranian, dar nevoile de bază ale oamenilor, cum ar fi medicamentele și produsele animaliere, sunt și obiectivele sancțiunilor.Americanii au susținut că vor să blocheze complet exporturile de petrol ale Iranului. Ei nu știu despre ce vorbesc ", a spus președintele iranian.

Recent, primul vicepreședinte al Iranului a declarat că țara are în vedere exporturile de petrol din sectorul privat, în încercarea de a contracara sancțiunile SUA

Trump a anunțat pe 8 mai că Washingtonul iese din acordul nuclear iranian, cunoscut oficial drept Planul Comun de Acțiune (JCPOA), care a fost semnat în 2015 între Iran și cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU - Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Rusia și China - plus Germania.

Trump a mai spus că va restabili sancțiunile nucleare americane asupra Iranului și va impune "cel mai înalt nivel" de interdicții economice asupra Republicii Islamice.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy