Rosatom: Rusia și Serbia, acord de energie nucleară civilă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Rosatom
Rosatom

Constructorul rus de reactoare nucleare Rosatom a anunțat că Rusia și Serbia au semnat un acord de cooperare în domeniul energiei nucleare civile.

Acest acord interguvernamental vizează construirea şi modernizarea unor reactoare nucleare în domeniul cercetării şi dezvoltării medicinei nucleare.

Acordul, încheiat foarte rapid, după ce Rusia şi Serbia au semnat anul trecut, la Soci, alt acord în domeniu, ar putea semnala trecerea la etape mai concrete, scrie Reuters.

Rosatom a încheiat acorduri de cooperare în domeniul nuclear cu zeci de ţări în curs de dezvoltare. Aceste acorduri nu sunt contracte de vânzare de reactoare nucleare de fabricaţie rusă.

Ele pot reprezenta un prim pas către un asemenea contract, însă uneori au loc negocieri ani de zile, fără să se înregistreze progrese.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel