România va achiziționa două avioane de transport medical. Investiția ajunge la 40 de milioane de lei

Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că în şedinţă de Guvern de sâmbătă a fost avizată achiziţionarea a două avioane de transport medicalizat, în valoare totală de 40 de milioane de lei.

Secretarul de stat a menţionat că licitaţia este în curs de finalizare şi că fiecare avion va putea transporta până la trei pacienţi, dintre care doi de terapie intensivă.

"Astăzi a fost emisă o hotărâre de guvern, de importanţă majoră pentru noi, pentru sistemul de urgenţă, pentru a aviza investiţia care depăşeşte 40 de milioane de lei - este obligatoriu să se emită, pentru astfel de investiţii, hotărâri de guvern - pentru achiziţionarea a două avioane de transport medicalizat, care vor funcţiona în cadrul Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, respectiv al SMURD-ului.

De fapt, acest aviz s-a primit astăzi, licitaţia fiind deja în curs de finalizare. Suntem în ultima etapă a licitaţiei. Vorbim de două avioane mediu curier, fiecare cu capacitatea între doi-trei pacienţi. Doi, de terapie intensivă, posibilitate de transfer cu incubatorul şi, bineînţeles, care acoperă o rază mare de acţiune", a arătat Arafat, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Secretarul de stat a menţionat că achiziţia se realizează din fonduri europene nerambursabile, prin intermediul Programului POIM.

"În cazul în care licitaţia, care se află în ultima fază, va fi terminată, noi sperăm că semnarea contractelor va avea loc chiar în cursul acestei luni. E un lucru foarte pozitiv pentru noi, pentru că vor înlocui avioanele vechi pe care le avem şi care au fost prin donaţie. Ele vor trece ca rezervă. Şi vom avea două avioane moderne, noi, care vor deservi populaţia", a spus Raed Arafat.

De precizat că în prezent trasportul pacienților aflați în stare gravă e asigurat și de misiuni umanitare ale Forțelor Aeriene Române.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel