România trimite în Grecia o navă de patrulare, polițiști de frontieră și echipamente umanitare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a avut vineri o convorbire telefonică cu Michalis Chrisochoidis, ministrul pentru protecţia cetăţenilor din Republica Elenă, pe fondul presiunii migraţioniste la frontiera Greciei cu Turcia, informează MAI.

Potrivit unui comunicat al instituției, Marcel Vela a comunicat părţii elene faptul că, suplimentar faţă de cei 21 de poliţişti de frontieră şi echipamentele specifice aflate în prezent în Grecia, România va mai trimite 8 poliţişti de frontieră pentru frontiera terestră şi o navă de patrulare de coastă cu două echipaje formate în total din 24 poliţişti de frontieră, iar doi experţi vor fi detaşaţi pentru 60 de zile în cadrul Planului Operaţional de sprijin pentru Grecia, sub egida Biroului European de sprijin pentru Azil.

Totodată, ministrul român de Interne l-a informat pe omologul elen cu privire la faptul că resursele puse la dispoziţie de Guvernul de la Bucureşti, în valoare de peste un milion de lei, constând în 100 de corturi (de patru persoane), 400 de paturi, 400 de pături, 400 de saci de dormit, 400 de aşternuturi de pat, 400 de perechi de cizme de cauciuc, 400 de pelerine de ploaie, vor ajunge în Grecia în cursul zilei de sâmbătă.

Marcel Vela a transmis disponibilitatea României de a sprijini Grecia cu resurse umane şi echipamente, în cadrul operaţiunilor comune desfăşurate de Agenţia FRONTEX şi Biroul European de Sprijin pentru Azil, precum şi în contextul activării Mecanismului European de Protecţie Civilă.

Vezi și: Criza migrantilor: Noi ciocniri violente au avut loc la frontiera turco-greacă 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel