Criza migrantilor: Noi ciocniri violente au avut loc la frontiera turco-greacă

S.I. Catalin / 06 Martie 2020 / 13:34

Noi ciocniri au avut loc vineri la frontiera turco-greacă între poliţişti greci care trăgeau cu grenade lacrimogene şi migranţi ce aruncau cu pietre, relatează AFP, la o săptămână după ce Ankara a anunţat deschiderea frontierelor sale pentru migranţii care vor să ajungă în Europa.

Sute de migranţi s-au adunat în faţa postului de frontieră din Pazarkule (Kastanies de partea greacă), scandând "libertate", "pace" şi "deschideţi porţile!". Unele persoane agitau deasupra gardului din sârmă ghimpată pancarte pe care se putea citi "Vrem să trăim în pace".

Autorităţile elene au acuzat forţele turce că trag cu grenade lacrimogene şi cu fumigene de partea greacă a frontierei. "Au fost atacuri coordonate în această dimineaţă", a declarat un responsabil grec.

Potrivit Greciei, autorităţile turce distribuie de asemenea material pentru decuparea grilajelor care îi împiedică pe migranţi să treacă de partea greacă.

După ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat săptămâna trecută deschiderea frontierelor, mai multe mii de migranţi s-au îndreptat spre Grecia, trezind în Europa amintirea crizei migraţiei care a zguduit continentul în 2015.

UE a denunţat în mod vehement un "şantaj" cu migranţi atunci când Ankara a cerut susţinerea Occidentului în Siria, unde Turcia desfăşoară o operaţiune militară şi se confruntă cu un aflux de refugiaţi spre frontiera sa.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy