România trimite ajutor umanitar în Gaza. Un C-130 Hercules și un C-27J Spartan al Forțelor Aeriene execută misiunile umanitare

Darius Muresan |
Data publicării:
Ajutor umanitar trimis de România în Fâșia Gaza. Foto source: MApN
Ajutor umanitar trimis de România în Fâșia Gaza. Foto source: MApN

România a trimis, luni, în Fâşia Gaza, un nou transport cu produse alimentare şi articole de cazarmament, în valoare de 8,2 milioane de lei, în continuarea acordării de asistenţă umanitară populaţiei civile.

"România continuă acordarea de asistenţă umanitară populaţiei civile din Fâşia Gaza. În cursul dimineţii a fost trimis un nou transport cu produse alimentare şi articole de cazarmament - corturi, saci de dormit, paturi etc. - în valoarea totală de 8,2 milioane de lei, puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Decizia de acordare a acestor produse a fost luată în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu", se arată într-un comunicat al Guvernului transmis luni.

Transportul se realizează cu resurse naţionale până în HUB-ul constituit de Comisia Uniunii Europene în Republica Cipru.

Ministerul Apărării Naționale (MApN), a confirmat într-un comunicat emis către DefenseRomania că ajutorul umanitar va fi transportat de două avioane ale Forțelor Aeriene Române. E vorba de un C-130 Hercules și un C-27J Spartan.

Ulterior, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, transportul ajutorului umanitar pe relaţia Republica Cipru - Fâşia Gaza se face cu ajutorul agenţiilor specializate ONU.

„Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române, un C-130 Hercules şi un C-27 J Spartan, execută, în zilele de 29 și 30 aprilie, misiuni umanitare pentru transportul unor produse alimentare și articole de cazarmament – corturi, saci de dormit, paturi etc., puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în sprijinul populației din Fâșia Gaza”, arată MApN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel