România trimite ajutor Ucrainei. Orban, săgeți către Ungaria: 'Nu vom proceda precum alții'

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Ludovic Orban, premierul României, în timpul unei ședințe de Guvern la Palatul Victoria
Ludovic Orban, premierul României, în timpul unei ședințe de Guvern la Palatul Victoria

Premierul Ludovic Orban a anunțat azi în ședința de Guvern de la Palatul Victoria că țara noastră va trimite ajutor Ucrainei în contextul epidemiei de COVID-19. Totodată, Ludovic Orban a trimis săgeți către Budapesta, precizând că ajutorul nu va fi trimis exclusiv românilor din Cernăuți.

Ajutorul pe care România îl va trimite Ucrainei vine la solicitarea Kievului iar premierul Ludovic Orban a precizat că Bucureștiul nu va proceda „așa cum au procedat alții”, făcând aluzie directă către Ungaria care a trimis ajutoare exclusiv maghiarilor din Transilvania. 

„Am vorbit cu domnul ministru Tătaru (n.r. - Nelu Tătaru, ministrul Sănătății) să pregătească o Hotărâre de Guvern pentru a putea acorda un ajutor umanitar către Ucraina care se confruntă cu un nivel ridicat de epidemie, iar răspândirea virusului afectează și zone care sunt locuite de români, în special zona Cernăuți. Dar ajutorul pe care îl vom acorda nu îl vom acorda în exclusivitate pentru frații noștri români din Ucraina, așa cum au procedat alții, ci vom acorda pentru Ucraina, pentru zonele care sunt cele mai afectate și pentru a sprijini Ucraina în lupta pe care o duce cu coronavirusul”, a precizat Ludovic Orban.

Oficialii români nu au precizat în ce constă ajutorul umanitar pe care țara noastră îl va acorda Ucraina.

„O să vă rog domnule prim-ministru să fiți de acord cu includerea pe lista suplimentară a proiectului de hotărâre pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din Fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul de stat din 2020, în vederea acordării de către România a unui ajutor umanitar extern cu titlu gratuit către Ucraina. Proiectul a fost depus la Secretariatul General al Guvernului, în original, cu toate avizele”, a completat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Până la ora publicării acestei știri, Ucraina are confirmate oficial 29.070 de cazuri de COVID-19 iar situația nu pare să fie sub control, în contextul în care țara vecină la ultima raportare a anunțat încă 689 de cazuri. Totodată, Kievul deplânge moartea a 854 de cetățeni răpuși de noul coronavirus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel