România: Sondaj despre prezența NATO, Deveselu și cel mai mare dușman al intereselor țării

Darius Muresan |
Data publicării:

Avangarde a realizat un sondaj scutul antirachetă de la Deveselu, prezența militară NATO în România, dar și despre cel mai mare dușman al intereselor României.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 17-20 octombrie 2018, pe un eșantion de 803 perosane, folosind metoda CATI și are o marjă de eroare de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

Din punct de vedere militar, românii sunt de părere că NATO ar trebui să rămână la numărul de militari pe care îi are în prezent în țara noastră. Un procent covârșitor de 53% este de această părere, 33% consideră că numărul soldaților ar trebui mărit, iar 14% dintre români cred că numărul de militari NATO ar trebui micșorat.

(w670)

 

În ceea ce privește relația cu Rusia  47% dintre români consideră că ea trebuie îmbunătățită, 29% doresc ca ea să rămână așa iar 24% cred că România ar trebui să se distanțeze și mai mult de Moscova.

 

(w670)

 

Scutul de la Deveselul, cel care a creat o tensiune între Rusia și NATO, este văzut de români ca un lucru bun (59%). Doar 20% consideră scutul NATO din România un lucru rău iar 21% au declarat că nu știu despre ce e vorba.

 

 

(w670)

 

Cu toate că românii au răspuns în majoritate că relația cu Rusia ar trebui să se îmbunătățească, 31% dintre ei consideră Rusia ca cel mai mare dușman al intereselor României. Moscova e urmată la distanță foarte mare de Ungaria cu 9%, SUA 5%, Franța 4%  și Germania tot 4%.

 

(w670)

 





La întrebarea "Credeţi că, în continuare, SUA ar trebui să rămână principalul partener strategic al României?", 74% dintre respondenţi au spus "Da", iar 26% au spus "Nu".

Studiul a fost realizat, la nivel naţional, prin metoda CATI, în perioada 17 - 20 octombrie, pe un eşantion de 803 subiecţi. Marja de eroare este 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel